Radman predsjednik SO Herceg Novi - Volim Podgoricu

Radman predsjednik SO Herceg Novi

Andrija Radman iz Demokratske partije socijalista novi je predsejednik SO Herceg Novi.

Za njega su javno glasala 22 odbornika DPS-a i građanske liste „Izbor”.

Protiv je bilo sedam odbornika Koalicije SNP-DF-NS i dva Novske liste. Jedan odbornik (NOVA) bio je uzdržan, a dva odbornika SDP-a se nisu izjašnjavala.

Dragan Šimrak (SDP) je kazao da nemaju ništa personalno protiv kandidata Radman, ali da se rotirajućim izborom predsjednika Skupštine i Opštine krši i Statut i Zakon o lokalnoj samoupravi.

“Trudiću se da povjerenje koje sam dobio opravdam najbolje što znam i umjem da budem konstruktivan u svom radu kao što sam to bio u predhodnom periodu. Smatram da budući rad ovog doma treba da se ogleda u međusobnoj toleranciji, uvažavanju, ali prije svega i obavljanju one funkcije zbog koje smo birani ovdje, kako bi ostvarili sve ono što smo građanima obećali”, kazao je Radman nakon položene zakletve.

Izboru predsjednika lokalnog parlamenta prethodila je rasparava u kojoj su se iz opozicionih klupa čule optužbe na račun koalicije DPS–Izbor – da su prevarili birače i da je riječ o neprincipijelnoj koaliciji.

Na današnjem nastavku konstitutivne sjednice izabrani su i članovi Odbor za izbor i imenovanja .

Za ponedjeljak je zakazana druga redovnu sjednicu Skupštine, po hitnom postupku, na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik Opštine.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com