Rajko Mitić dobio ulicu u Beogradu, Miljan Miljanić još čeka - Volim Podgoricu

Rajko Mitić dobio ulicu u Beogradu, Miljan Miljanić još čeka

Jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena i legenda Crvene Zvezde Rajko Mitić je dobio ulicu u Beogradu, a to je potvrdio i gradski menadžer Goran Vesić.

– Mitić nije bio samo jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera, već čovjek koji je uticao na razvoj našeg sporta, društva i samog Beograda. Odavno je zaslužio da mu se grad oduži, a najmanje što smo mogli da učinimo jeste da ulica u našem gradu ponese njegovo ime. Ova odluka je dio naše nove politike koja podrazumijeva da svi ljudi, koji su doprinijeli razvoju grada, bez obzira na to da li su državnici, vojnici, noavinari, glumci i slično treba da dobiju dostojno obilježje kako bi ih se buduće generacije sjećale – poručio je Vesić.

Komisija za spomenike i imena trgova i ulica donijela je u srijedu odluku da ulica Banjički venac dobije ime Rajko Mitić. Odluka ima i simbolično značenje, jer se nalazi pored stadiona koji nosi njegovo ime.

– Odluka komisije treba da nas učini srećnim, jer se Beograd odužio divnom čovjeku i velikom sportisti – rekao je Goran Vesić.

Povodom ove odluke fudbalski klub Crvena zvezda se zahvalio svima koji su doneli ovu odluku i koji su uložili veliki trud. Predložili su i da jedna ulica u Beogradu dobije ime po Miljanu Miljaniću, legendarnom treneru i legendi jugoslovenskog fudbala.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com