Đukanović: Neprihvatljivo ponašanje ministarstva ekonomije - Volim Podgoricu

Đukanović: Neprihvatljivo ponašanje ministarstva ekonomije

Bivši ministar privrede i energetike Vojin Đukanović, saopštio je da Elektroprivreda Crne Gore ima i tehničke i finansijske kapacitete da se bez italijanske kompanije A2A, upusti u izgradnju drugog bloka termolektrane u Pljevljima.

Đukanović je u izjavi za Portal Analitika kritikovao Ministarstvo ekonomije zbog neefikasnosti oko izgradnje drugog bloka termoelektrane.

„Ponude za drugi blok su dobijene 2013.godine od čeških, slovačkih i kineskih kompanija. Evo već dvije godine se razgovara i nemamo epilog. Odmah da kažem, da je neprihvatljivo ponašanje Ministarstva ekonomije u takvoj situaciji.  Oni ne rade ništa u vezi toga.Proces dogovora se mogao završiti za godinu dana i da se drugi blok već mogao početi graditi, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, potpuno je ispravna odluka Vlade da, ukoliko ne bude razumijevanja A2A, da sama krene u izgradnju tog objekta.

„ Ljudi koji vode Ministarstvo ekonomije moraju biti mnogo efikasniji u vezi drugog bloka, nego što su do sada. Mislim da je predsjednik Vlade potpuno u pravu što kritikuje pojedine ministre što ne rade svoj posao, jer od toga zavisi napredak Crne Gore. Treba naćerati te ljude da rade svoj posao, objasnio je Đukanović, dodajući da je EPCG  ima kapaciteta da sama gradi blok.

„Drugi blok termoelektrane je trebalo graditi još prije sedam godina. Dakle, 2007. ili 2008.godine. I EPCG je trebala graditi taj energetski objekat. To nije urađeno“, zaključio je Đukanović.

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, nedavno je najavio da će EPCG i država sama krenuti u izgradnji drugog bloka TE ukoliko kod italijanske A2A ne bude razumijevanja za realizaciju tog projekta. Vlada, do kraja marta treba da odluči da li će nastaviti aranžman sa italijanskom kompanijom u EPCG.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com