Žabljak u mraku, vodopadi kroz Platije - Volim Podgoricu

Žabljak u mraku, vodopadi kroz Platije

Opština Žabljak ostala je oko 20 časova bez struje, zbog kvara na visokonaponskom dalekovodu.

Saobraćaj za sve kategorije vozila na putu Šavnik-Žabljak je obustavljen zbog sniježnih padavina, praćenih vjetrom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Problem nije izazvao novi snijeg kojeg je proteklih sati napadalo osam santimetara, već jaka mećava koja je premela puteve i prekinula saobraćaj od Žabljaka do Šavnika.

Na saobraćajnicama nije bilo zavijanih vozila i putnika, rečeno je “Vijestima” u “Crnagoraputu” ali se u Šavniku i Žabljaku formiraju kolone jer policija ne dozvoljava kretanje. U Šavniku čeka i jedan autobus sa putnicima.

Najproblematičnije je preko Jezerske površi gdje su usijeci napunjeni visokim naslagama snijega.

“Naša mehanizacija djeluje iz oba pravca. Krećemo se jedni drugima u susret kako bi obavili posao. Neizvjesno je kada će vozila krenuti jer nevrijeme ne posustaje. To će uslijediti tek kada se vrijeme stabilizuje, a mi učinimo da se saobraća bezbjedno”, rečeno je “Vijestima” u “Crnagoraputu”.

Iz tog preduzeća su saopštili da se iz Žabljaka prema Pljevljima, preko prevoja Kosanica saobraćaj odvija normalno kao i da prema Mojkovcu nema nikakvih problema jer nema novog snijega.

Snjegočistači Komunalnog preduzeća djeluju na glavnim gradskim saobraćajnicama i prema prioritetima do vitalnih objekata u Žabljaku. Služba zaštite i spasavanja nije zaprimila ni jedam poziv koji bi zahtijevao njihovu intervenciju.

Škole rade normalno kao i druge ustanove. Od jutros struje nema mjesni centar Njegovuđa i sva sela u šaranskom kraju. Ekipe električara nastoje da identifikuju i otklone kvarove. U gradu, osim kraćih ispada u pojedinim djelovima, nema problema u napajanju električnom energijom.

Obilne padavine otežavaju saobraćanje kroz Platije, pošto se sa okolnih brada na cestu slijevaju potoci vode.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com