Atomska skloništa sad su deponije smeća - Volim Podgoricu

Atomska skloništa sad su deponije smeća

Skloništa u Crnoj Gori su u veoma lošem stanju, često zatrpana i smećem, iako je većina u vlasništvu države.

Od ukupno 162 skloništa, u vlasništvu drţžave ih je 110, a devet je upisano na Glavni grad i opštine Bijelo Polje, Budva, Nerceg Novi i Tivat, piše u Informaciji koju je juče usvojila Vlada. U tom dokumentu se navodi i da je na institucije i firme upisano 14 skloništa, a za 29 skloništa u katastrima nema evidencija vlasništva.

“Nakon detaljnog sagledavanja stanja skloništa u Crnoj Gori, može se konstatovati da na velikom broju nedostaju vrata, elektro i vodovodne instalacije, oštećeni su ventilacioni sistemi, poplavljena su, vlaže, preuređĊena za potrebe stanara, a ispred i u njima se odlaže veliko smeće od strane nesavjesnih građana”, piše u Informaciji.

Vlada je zadužila Upravu za imovinu da utvrdi imovinsko-pravni status skloništa za koje nije upisano pravo držţavne svojine, ili neko drugo imovinsko pravo, preuzme upravljanje sa 92 skloništa, koja ne koristi MUP i predloţži njihovu buduću namjenu, kao i da pokrene postupak provjera pravnog osnova upisa prava svojine za skloništa koja su u vlasništvu raznih firmi i institucija i inicira pokretanje postupka za promjenu nosioca prava svojine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com