JUNACI NAŠEG DOBA: Ovaj momak je uhvatio lopova koji je starici oteo torbicu! - Volim Podgoricu

JUNACI NAŠEG DOBA: Ovaj momak je uhvatio lopova koji je starici oteo torbicu!

Dvadesetpetogodišnji Andrija Đukanović iz Podgorice,  “uhapsio” je lopova i odveo ga u policiju, nakon što je ovaj sugrađanki oteo torbicu. 

Nesvakidašnja jurnjava za lopovom Nikolom Radovićem dogodila se 24. januara.

Iz policije je saopšteno je da je Radović tada počinio razbojničku krađu i krađu. 

On je na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog presreo B.P. napao je i oteo torbu. 

Đukanović, koji je bio stotinjak metara udaljen, čuo je zapomaganje, a kada je vidio što se dešava potrčao je za kradljivcem: “Pobjegao je pored ‘Gurmana’, trčao sam za njim i pogledao da se nije sakrio u neki od ulaza, a onda sam ga vidio  na drugom kraju  igrališta kako ide ka Građevinskoj školi. Potrčao sam i stigao ga,  stavio mu ruku na rame i okrenuo  put sebe. Pokušao je da se odmakne, ja sam ga privukao uz sebe, uzeo mu torbu, a onda se istrgao i pobjegao ponovo”, ispričao je Đukanović. 

On je kazao da je lopov tada pobjegao  ka restoranu Leonardo, a zatim između zgrada put Ulice Vasa Raičkovića. 

Đukanović je tada odlučio da ponovo juri za njim. 

“Stigao sam ga kod dragstora ‘Bato’, zaustavio i više mu nije bilo bježanja. Legao sam ga na trotoar i razmišljao da zovem policiju, ali i o tome da je gospođa kojoj je oteta torba, ostala na Bulevaru sa mojom djevojkom da čeka. Zamolio sam par momaka da mi pomognu… Odveli smo ga  kod gospođe da joj se izvini i vrati joj torbicu”, kazao je. 

Đukanović je dodao da je nakon toga pitao B.P. da li želi da  kradljivca odvedu u policiju i da su to učinili, nakon što je ona pristala: “Svi smo pošli do CB-a, gdje smo inspektorima predali lopova. Oni su se zahvalili i rekli da ga odavno traže”. 

Đukanović je bivši košarkaš i godinama je živio u inostranstvu.

Kazao je da ne smatra da je uradio nešto spektakularno, već da je reagovao onako kako bi trebalo da reaguju svi građani kada se nađu u sličnoj situaciji. 

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com