Lekić zove i Đukanovića da prave vladu jedinstva - Volim Podgoricu

Lekić zove i Đukanovića da prave vladu jedinstva

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić pozvao je danas predstavnike vladajuće koalicije i manjinskih partija na sastanak na kojem bi im, kako je naveo, obrazložili inicijativu za formiranje vlade nacionalnog jedinstva.

Poziv je upućen poslaničkim klubovima Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Bošnjačke stranke i Klubu albanskih partija, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije.

„Predlažemo održavanje zajedničkog sastanka na kome bismo vam obrazložili inicijativu za formiranje legitimne vlade narodnog jedinstva, koja bi imala prelazni karakter“, navodi se u pozivu.

Kako je pojašnjeno, prelazna vlada predstavljala bi „javno odgovoran odnos širokih političkih snaga prema krajnje teškom i dramatičnom ekonomsko socijalnom stanju u zemlji, nepostojanju rezultata u borbi protiv kriminala i korupcije i neophodnosti konačnog stvaranja uslova za održavanje slobodnih i fer izbora“.

„Imajući u vidu sveobuhvatni značaj ove inicijative, posebno za građane Crne Gore, predlažemo da na sastanak pozovete i lidere vaših partija“, dodaje se u pozivu Lekića.

Lekić se u srijedu sastao sa liderima Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore, Srđanom Milićem i Darkom Pajovićem, i sa koordinatoro Građanksog pokreta Žarko Rakčević.

Učesnici sastanka su se, kako je saopšteno, usaglasili o tri cilja – ekonomskiom oporavku države, vladavini prava s akcentom na borbi protiv korupcije, kao i o izbornom procesu.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com