Dačić: Situacija u Ukrajini sve gora! - Volim Podgoricu

Dačić: Situacija u Ukrajini sve gora!

Predsedavajući OEBS-u Ivica Dačić izrazio je žaljenje zbog gubitka života i pozvao na momentalan i hitan prekid vatre na istoku Ukrajine.

“U protekla 24 sata situacija se naglo pogoršala na istoku Ukrajine utičući na nedužne civile. Životi su izgubljeni i mnogi su povrijeđeni”, navodi se u saopštenju OEBS-a.
Dačić je ponovio svoje najdublje žaljenje zbog gubitka života i pozvao sve strane da se uzdrže od nasilja i neselektivne upotrebe oružja.
“Moje najdublje žaljenje i saučešće idu porodicama koje su izgubile svoje najbliže i onima koji su povrijeđeni. Pozivam na momentalan prekid neprijateljstava i punu primjenu Protokola iz Minska od 5. septembra 2014. i Memoranduma od 19. septembra 2014.”, rekao je Dačić.
Predsedavajući OEBS-u, takođe, je ukazao na Deklaraciju koju su usvojili predstavnici 57 država članica te organizacije na sastanku Stalnog saveta OEBS-a u Beču 20. januara 2015, u kome se poziva na momentalan prekid vatre i punu implementaciju sporazuma iz Minska.
“Aktuelni konflikt ne može biti riješen nasiljem, već samo kroz dijalog, koji mora biti obnovljen što prije moguće, kako bi patnje civila bile zaustavljene”, dodao je Dačić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com