DELTA SITI MIJENJA VLASNIKA: Mišković prodaje šoping-molove za 200 miliona evra!? - Volim Podgoricu

DELTA SITI MIJENJA VLASNIKA: Mišković prodaje šoping-molove za 200 miliona evra!?

Tržni centri “Delta siti“ u Beogradu i Podgorici, u vlasništvu Miroslava Miškovića, mogli bi uskoro da dobiju novog vlasnika, saznaje Kurir.

Jedan od najbogatijih srpskih privrednika razmatra sve opcije kako bi poboljšao poslovanje „Delta rilestejt grupe“, u čijem sastavu su i ova dva šoping-mola.

„Delta holding“ je zatražio savjete od beogradske firme „Novaston“, čiji je suvlasnik i direktor Mia Zečević, ćerka partizanovca Žarka Zečevića i nekadašnji PR tržnog centra „Ušće“, kako da dalje organizuje poslovanje „Delta rilestejt grupe“, koja ima dva šoping-mola i namjerava da gradi treći – „Delta planet“ na Autokomandi u Beogradu.

– „Novaston“ radi restrukturiranje „Delta rilestejt grupe“. Jedno od rješenja je i prodaja tržnih centara u glavnim gradovima Srbije i Crne Gore. „Delta“ namjerava da se okrene agraru. U vezi s gradnjom „Delta planete“ na Autokomandi razgovarano je i sa arapskim firmama, a novi kontakti očekuju se u aprilu – kaže sagovornik Kurira upoznat sa ovim poslom.

Ubrizgavanje efektive

Sam Mišković je prije desetak dana izjavio da „Delta holding“ u ovoj godini očekuje započinjanje investicije veće od 250 miliona evra.

– Očekuje nas i kupovina nekih firmi, kao i prodaja nekih naših kompanija ili organizacionih djelova – dodao je on.

Toplica Spasojević, vlasnik firme ITM, kaže za Kurir da u svijetu postoji višak novca zbog velikog ubrizgavanja efektive, a sada će biti i viška evra, i traže se dobri poslovi za ulaganje. Molovi su potcijenjen biznis u Srbiji, dodaje, i nema ih dovoljno, u poređenju sa okolnim zemljama.

– Ko hoće time da se bavi u Srbiji ima veću potražnju nego ponudu. Za ulagača je to siguran posao, a i za prodavca jer, verovatno, misli da novac može da uloži u neke dugoročnije poslove. Ako se to desi, dobro će biti i za Srbiju jer novac dolazi spolja, a i „Delta“ će opet ovde uložiti novac – navodi Spasojević.

„Delta“
NE PRODAJEMO

U „Delta holdingu“ su kratko odgovorili za Kurir da ne prodaju šoping-molove.- Ne prodajemo i nikada o tome nismo razgovarali s nekim arapskim kompanijama – objasnili su u Miškovićevoj kompaniji.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com