Istražitelji strahuju da će se video pariškog masakra pojaviti na internetu - Volim Podgoricu

Istražitelji strahuju da će se video pariškog masakra pojaviti na internetu

Amedi Kulibali, terorista koji je početkom mjeseca u pariškoj trgovini ubio četvoro ljudi tokom cijelog napada na prsima je nosio GoPro kameru kojom je snimio masakr, otkrio je izvor iz američkih obavještajnih službi, prenosi CNN.

Informaciju je potvrdio izvještaj novinara Erika Peletiera koji prati rad tajnih službi za francuski magazin L'Express. Napisao je kako je Amedi Kulibali snimio video napada u trajanju od sedam minuta. U snimljenom materijalu su i trenuci kada je ubio taoce.

Novinar je, citirajući izvor blizak istrazi, izvijestio kako je Kulibali mogao koristiti računar koji se nalazio u trgovini kako bi e-mailom poslao kopiju snimka prije nego ga je ubila policija.

Nekoliko svjedoka kazalo je kako se Kulibali sa svojeg računara pokušavao spojiti na internet tokom talačke krize 9. januara, no nije uspio. Zatim je isto pokušao na drugom računaru te prisilio jednog od talaca da mu pomogne. U računar je stavio memorijsku karticu te je, prema riječima svjedoka, nešto radio sa dokumentima na kartici.

Istražitelji strahuju da će se video pojaviti na internetu.

(fokus)

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com