Sina drži u kavezu - Volim Podgoricu

Sina drži u kavezu

Dječak koji boluje od poremećaja pažnje s hiperaktivnošću (ADHD) zaključan je svaki dan u kavezu zbog straha njegovog oca da će uništavati domove drugih ljudi i tući djecu dok je on na poslu.

Zhong Kefu (45) počeo je zaključavati svog 12-godišnjeg sina Xiaoa Wanga nakon brojnih pritužbi komšija, piše Miror.

Zbog toga ga on sada svaki dan ostavlja u ograđenom prostoru kada krene na posao u selu Taoshu u kineskoj pokrajini Jianxi.

U metalnom kavezu se nalazi stolica, pisoar i nekoliko igračaka.

–  Kad je bio mali jeo je sve što mu se nađe pod rukom, bilo to jestivo ili ne. Potom je počeo sa uništavanjem stvari, razbijao je sve u komadiće – ispričao je njegov otac, te objasnio da su se komšije počele ljutiti jer je uništavao njihovu imovinu i bio je nasilan prema drugoj djeci.

Prvo je Zhong vezao svog sina prije polaska na posao, ali bi pri povratku zatekao dječaka sa oteklim i crvenim zgobovima od borbe kako bi se oslobodio.

– Volio bih da ide u školu, da se obrazuje i igra s drugom djecom. Međutim, nijedna škola ga ne želi prihvatiti. Imam i šestogodišnju kćerku, ali on je nasilan i prema sestri  – rekao je Zhong koji se nada da će zaraditi dovoljno novca za njegovo liječenje.

– Jedino što mogu učiniti u ovom trenutku je držati ga u kavezu.

U bolnici gdje su ranije dijagnostikovali bolest Xiaou kažu da će se ovako ponašati sve dok ne počne primati terapiju.

 (fokus)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com