POVRATAK 90-IH: Skidaju patike i jakne đacima! - Volim Podgoricu

POVRATAK 90-IH: Skidaju patike i jakne đacima!

Roditelji učenika OŠ “Jelena Ćetković” uznemireni su ovih dana zbog čak pet slučajeva otimanja patika i jakni đacima u blizini škole. Incidenti su prijavljeni policiji i upravi, a sledeće nedelje je zakazana sednica Saveta roditelja.

Prema svjedočenjima djece koja su bila na meti pljačke, njih su presretale manje grupe starijih dječaka od 17 godina i uz prijetnje uzimali im sve vrijednosti koje imaju kod sebe – jakne, patike, rančeve sa knjigama, džeparac za užinu.

– Sin mi je ispričao da je čuo da su to u pitanju bivši đaci škole koji presreću uglavnom dječake i uzimaju ono što bi i oni mogli da koriste i obuku – kaže nam roditelj S.S. – Zato su uglavnom otimali jakne i patike od starijih đaka, a bio je i slučaj da su uvukli dijete u kola i natjerali ga da se skine. To je vidjela i jedna djevojčica koju su kao pustili uz riječi “nisi nam potrebna”.

Incidenti su se odigrali u ponedjeljak i srijedu na uglu ulica Stanislava Sremčevića i Despota Olivera, zatim u Šibeničkoj ulici i u Bulevaru kralja Aleksandara kod poslastičarnice “Lion” u Beogradu između 12 i 14 časova. Iako niko nije povrijeđen, djeca su uplašena, kao i roditelji.

– Plaćamo obezbjeđenje, škola ima video-nadzor i opet nismo sigurni. Često se dešava da se djeca upućuju da čekaju roditelje, koji dolaze po njih ispred dvorišta, da se ne bi pravila gužva. A šta ih čeka napolju, vandali? – dodaje S. S.

Uprava škole uvjerila je roditelje da je o svemu obavještena policija koja će kontrolisati područje oko objekta, dok su u školi pojačana dežurstva nastavnika i obezbjeđenja. Djeci je, takođe, savjetovano da se kreću u grupama na putu od škole do kuće.

(Novosti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com