“Robokap” od krvi i mesa! - Volim Podgoricu

“Robokap” od krvi i mesa!

Sa visinom od 190 centimetara i težinom od gotovo 140 kilograma Mirko Belaćević (28) iz Lazarevca pravi je džin među specijalcima beogradske interventne jedinice 92. Megapolicajac svakoga dana pojede kilogram i po mesa, isto toliko pirinča, popije 20 bjelanaca i kao od šale podigne najmanje 30 tona tegova.

U policiji radi tek dvije godine, i za to vreme učestvovao je u četrdesetak akcija u kojima dosad nije imao razlog da upotrebi svoju očiglednu snagu.
– Da li zbog sreće ili možda izgleda, ali još nisam imao ni jedan jedini problem. Prestupnici me uvek ispoštuju – kaže zagonetno ovaj super teškaš.
Najveći policajac Srbije u stanju je da nogama podigne teret od 400 kilograma. Sa grudi bez problema izbaci 240, a ramena vježba s pločama teškim 180 kilograma. Na Evropskom prvenstvu u benč presu slobodnim stilom, koje je održano pretprošle godine u Bačkoj Palanci, u kategoriji do 140 kilograma, u konkurenciji 115 takmičara, osvojio je zlatnu medalju.
– Treniram najmanje pet puta nedeljno, po dva i po sata na dan. Komandant, cijela komanda, ali i moje kolege podržavaju me bezrezervno. Kad god imam priliku, mogu da koristim bazen i teretanu. U restoranu za mene uvijek ima repete. Da mi nije njih, teško da bih bio u mogućnosti da održavam dobru formu – iskren je Belać.
Dobroćudni div, ipak, skromno kaže da su sve njegove kolege veoma snažni i vješti momci koji top formu održavaju stalnim treninzima. U interventnoj jedinici obuka praktično nikada ne prestaje. Svaki slobodan trenutak oni koriste za uvježbavanje.
– Istina je da sam najveći u jedinici, ali i ostale moje kolege su isto tako snažni, veoma utrenirani i fizički spremni momci. Ovdje su izabrani oni najbolji – zaključuje srpski „robokap”.
 
(Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com