ZA GINISA: Skoro pola Crne Gore redovno plaća struju! - Volim Podgoricu

ZA GINISA: Skoro pola Crne Gore redovno plaća struju!

 

Ono što nije moglo milom, može – isključenjima! Za crnogorske prilike zvuči nevjerovatno, ali istina je – skoro pola države redovno plaća struju! Ne baš pola, ali 40 odsto, ali to je podatak skoro za Ginisa, kada su u pitanju naše navike!

Ipak, kak kažu u EPCG, domaćinstva u Crnoj Gori za struju duguju oko 140 miliona eura, dok dug privrednika iznosi 50 miliona eura, podaci su Elektroprivredi Crne Gore.

Predstavnica Direkcije za odnose sa javnošću EPCG, Ana Ivanović Dedović, kazala je da je u januaru, nakon što su podijelili decembarske račune, broj redovnih platiša i potrošača bio 148.000.

“Tako da preko 40 odsto domaćinstava u Crnoj Gori plaćaju nižu cijenu struje u odnosu na ostale potrošače. Broj redovnih potrošača, koji ostvaruju popuste na decembarskim računima, je za 10.000 veći u odnosu na broj potrošača koji su taj broj ostvarili u novembru što je značajan skok. Razlog tome je motivacija potrošača, kao što je bila nagradna igra ‘Zlatni član dobija stan’, pojasnila je Ivanović Dedović.

Ona je rekla da dug domaćinstava u najvećem dijelu opterećuje poslovanje EPCG-a, jer građani duguju 140 miliona eura za utrošenu električnu energiju. 

„Preduzeća duguju oko 50 miliona eura. Stimulativne mjere su do pet do 10 odsto popusta na mjesečne račune, što bi trebalo da motiviše ljude da uđu u proces otplate dugovanja, kako bi s vremenom postali redovne platiše, istakla je ona.

Da bi se desila ta otplata duga, EPCG omogućava potrošačima da otplaćuju dug na više mjesečnih rata. 

(blic/PVP)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com