Bar pretrpio najveće štete od nevremena! - Volim Podgoricu

Bar pretrpio najveće štete od nevremena!

Olujno nevrijeme koje je tokom prošle nedjelje zahvatilo crnogorsko primorje, najviše štete nanijelo je Barskoj opštini, i to u Čanju, Žukotrlici, Šumi Lekovića i na Topolici, saopšteno je iz JP Morsko dobro.

Kontrolori Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom koji su obišli šest opština, evidentirali su krupnija oštećenja u nekoliko slučajeva, dok je većina štete u domenu komunalnog održavanja, odnosno prvenstveno smeće i morska trava na plažama, kao i šteta pričinjena poplavama.

“Kada je riječ o oštećenjima u zoni morskog dobra, najviše štete evidentirano je u opštini Bar, i to u Čanju, Žukotrlici, Šumi Lekovića i na Topolici. U Budvi, evidentirano je oštećenje na stazi prema plaži Mogren, kao i parapetni zid na plaži Pizana. U Tivtu, kontrolori Morskog dobra evidentirali su oštećenja parapeta na šetalištu u Donjoj Lastvi, kao i manja oštećenja ponti i mandraća. U opštini Kotor, najavljeno oštećenje odnosi se na uzgajalište školjki, što će Služba kontrola u narednom periodu provjeriti. U Ulcinju, evidentirana su oštećenja na ogradi u Borovoj šumi i u predjelu Velike skele”, navodi se u saopštenju JP Morsko dobro.

Osim redovnih obilazaka kontrolori Javnog preduzeća, odgovaraju i na pozive građana za vanredne obilaske i kontrole.

“Nakon završetka nevremena, Morsko dobro će pristupiti planu sanacije svih oštećenja obalne infrastrukture i biti u komunikaciji sa komunalnim službama kako bi se čistoća obale što je prije moguće dovela na adekvatan nivo”, navodi se u saopštenju. 

(Bar info)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com