BRUKA:Crnogorci ne daju Srbima da rade! - Volim Podgoricu

BRUKA:Crnogorci ne daju Srbima da rade!

Iako prema poslednjem popisu stanovništva u Crnoj Gori živi 44,98 odsto Crnogoraca, a 28,73 odsto Srba, kada se pogleda zaposlenost, u javnim službama i organima državne i lokalne vlasti radi čak 82,11 odsto Crnogoraca i svega 7,3 odsto Srba.

Prema prostoj računici, Srbi bi trebalo da zauzmu barem polovinu radnih mjesta, a s obzirom na to da je situacija potpuno drugačija, sve su glasnije ocjene da se grubo krši ustavno načelo Crne Gore i da su Srbi diskriminisani.

Funkcioner Nove srpske demokratije Budimir Aleksić tvrdi da ne postoji narod čija se prava tako brutalno gaze kao što je to slučaj sa Srbima u Crnoj Gori!

– Da je to tako, potvrđuje i informacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava, koja pokazuje da nijedan Srbin nije zaposlen u ministarstvima nauke, pravde i rada, kao ni u službi predsednika države.

Ovakvo stanje vlada godinama i ništa se ne menja. Podaci svih institucija i NVO sektora pokazuju da su Srbi brutalno diskriminisani. Cilj aktuelnog režima je da izbriše Srbe! On ih uslovljava da se, ako žele da rade, izjasne da su Crnogorci, ili im u suprotnom onemogućavaju zapošljavanje. Tako se sprovodi asimilacija – kaže Aleksić za Dan, prenosi beogradski Kurir uz konstataciju – bruka!

2 komentara

  1. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will certainly return.

  2. Oh my goodness! a fantastic article dude. Appreciate it However My business is experiencing problem with ur rss . Do not know why Not able to subscribe to it. Can there be everyone finding identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com