HILJADU ĐAKA u Nikšiću nije danas bilo u školi zbog faktura! - Volim Podgoricu

HILJADU ĐAKA u Nikšiću nije danas bilo u školi zbog faktura!

U jednom broju nikšićkih škola danas je bilo manje učenika, zbog odluke autobuskog prevoznika “Stanišić” da prekine njihovo dovoženje na nastavu.

Direktor Osnovne škole „Ivan Vušović“ na selu Vidrovan, Momo Mijović, kazao da od 430 učenika oko 280 mora da koristi autobuski prevoz i da je na današnjoj nastavi evidentan veliki izostanak.

„Sigurno je da polovina učenika nije došla u školu zbog velikog snijega i obustave organizovanog prevoza. Ministarstvu prosvjete uputili smo hitnu urgenciju za rješavanje ove situacije sa prevozom kako bi djeca mogla pratiti nastavu“, rekao je Mijović.

Na pitanje da li se može desiti da nastava na kratak period bude prekinuta, Mijović je kazao da bi, ukoliko se to desi, prije bilo uslovljeno zbog velikog snijega, nego prevoza.

„Do sada je đake vozio prevoznik Stanišić, koji nam je obrazložio da zbog neriješenog tendera obustavlja tu vožnju. Direkcija za učenički i studentski standard obavijestila nas je da ne potpisujemo fakture za prevoznike što smo ispoštovali, ali nijesmo bili obaviješteni o prekidu“, kazao je Mijović.

Direktorica Osnovne škole „Dušan Bojović“ u Župi, Vesna Mijušković, kazala je da imaju 385 učenika, računajući i područna odjeljenja, od kojih danas 102 nije došlo na nastavu.

Mijušković je ocijenila da je odsustvo uslovilo nevrijeme, izostanak prevoza, ali i epidemija gripe zbog koje je bio evidentan izostanak djece i prošle sedmice.

U nikšićkoj Gimnaziji, u kojoj nastavu pohađa 1,2 hiljade učenika, izostanak je, prema ocjeni direktora Žarka Raičevića, bio oko 20 odsto ili neznatno veći.

Raičević smatra da su se djeca vjerovatno snašla za prevoz i da će se problem dovoženja učenika prevazići.

Vlasnik firme koja je obustavila prevoz, Vesko Stanišić, kazao je da danas nije odvezao 980 učenika u devet nikšićkih škola, zbog “naredbe Ministarstva prosvjete direktorima da ne potpisuju fakture o prevozu đaka“.

Stanišić je rekao da je Ministarstvo prošle godine raspisalo tender na koji se niko od četiri nikšićka prevoznika nije žalio, već preduzeće iz Berana.

„Tender je odgođen i prošla je skoro godina, a nijesu uspjeli da ga zaključe, a kako sam obavješten, poništen je i praktično skoro dvije godine vozimo na osnovu aneksa ugovora“, rekao je Stanišić.

On je kazao da je direktorima škola stigao dopis iz Podgorice da im više ne ovjeravaju fakture za prevezene đake i da ta odluka važi za sva četiri nikšićka prevoznika.

„Izuzev mene, koji vozim 960 učenika, ostali prevoznici, u čijim autobusima je manje od 300 đaka, nijesu prekinuli prevoz. Neću voziti, sve dok direktorima ponovo ne počnu primati fakture“, kazao je Stanišić.

On je rekao da će čim se to dogodi, odmah početi da prevozi učenike.

„A ukoliko ne prođem na tenderu, neka mi oduzmu sve linije, na kojima sam već 17 godina“, poručio je Stanišić.

2 komentara

  1. I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com