I studenti dobili ombudsmana - Volim Podgoricu

I studenti dobili ombudsmana

Iz Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore saopšteno je da je pri toj asocijaciji uspostavljena institucija studentskog ombudsmana- na ovu funkciju je imenovan Lazar Šuković, predstavnik Arhitektonskog fakulteta u Studentskom parlamentu.

Uz saglasnost Upravnog odbora UCG, studentski ombudsman je institucionalizovan u okviru sistema UCG i ima svoje prostorije u zgradi Rektorata.

Kako je pojašenjeno u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, ideja Studentskog parlamenta je da studentski ombudsman bude još jedna institucija koja će biti na raspolaganju studentima u slučaju da se ne poštuju njihova prava, ili da postoje problemi koji zahtjevaju institucionalnu podršku.

“Nakon obraćanja studentskim vijećima, studentski ombudsman će biti još jedna adresa kojoj će se obraćati svi studenti koji imaju problem ili zahtjev koji je neophodno inicirati na nivou nadležnih tijela UCG-a i drugih institucija iz oblasti visokog obrazovanja. Univerzitet Crne Gore početkom djelovanja studentskog ombudsmana dobija  instituciju koja postoji na svim univerzitetima u regionu, a upravo je imenovanje osobe koja će pokrivati tu funkciju, bila jedna od mjera koju je potrebno ispuniti kako bi dostigli evropske norme u pogledu zaštite i unaprijeđenja studentskih prava”, ističe se u saopštenju.

Email adresa na koju se studenti UCG mogu obratiti studentu ombudsmanu [email protected], a njegova kancelarija će biti u zgradi Rektorata UCG. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com