Lekić: Odgovorite hoćete li sa nama u vladu jedinstva - Volim Podgoricu

Lekić: Odgovorite hoćete li sa nama u vladu jedinstva

Lider Demokratskog fronta, Miodrag Lekić, kazao je da bi Demokratska partija socijalista, nakon početne nervoze, trebalo ozbiljno i zvanično da odgovori na ponudu ujedinjene opozicije za formiranje prelazne vlade.

Lekić je za Dan rekao da dosadašnje izjave partijskih funkcionera DPS-a o prelaznoj vladi narodnog jedinstva ne djeluju ozbiljno.

Podsjećamo, lideri opozicije pozvali su predstavnike manjinskih partija i koalicije na vlasti na razgovore povodom ideje o formiranju vlade nacionalnog jedinstva. Iz DPS-a je saopšteno da neće prihvatiti poziv, dok su predstavnici drugih partija uglavnom kazali da ne razumiju suštinu ideje, i da je ne smatraju ostvarljivom.

Prema riječima Lekića, prve reakcije samo potvrđuju alarmantan stepen otuđenja vladajuće kaste, koje je, kako je rekao, “u toj mjeri veliko da se čak pozivaju na snagu izbornih mandata na bazi narodne volje”.

“A stanje izbornih mandata, na bazi narodne volje, stoji ovako – ujedinjena opozicija ima 36, a DPS 30 mandata. Ironija se ogleda u tome što ova partija hoće da upravo sa 37 odsto političke snage (opozicija čini 44,7 odsto) u parlamentu ekskluzivno kontroliše 100 odsto resursa, sve institucije, tajne službe, medije koje finansira sredstvima poreskih obveznika “, kazao je Lekić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com