Mitrić: Davno sam zaslužio “Oskara” - Volim Podgoricu

Mitrić: Davno sam zaslužio “Oskara”

„Koliko sam uloga u životu odigrao…Počev od gimnazijske mature, preko fudbala, magistarskih i doktorskih studija.. Za sve te uloge davno je trebalo je da dobijem Oskara, i to još prije 20 godina“, kazao je za Portal Analitika nekadašnji predsjednik Ustavnog suda Crne Gore prof. Blagota Mitrić.

On u filmu filmu „Dvije povratne Titograd – Podgorica“ scenariste i režisera Aleksandra Saše Radovića igra manju ulogu predsjednika komisije za dodjelu sredstava kulturnim projektima i izgovara tom prilikom jednu rečenicu.

„Kao i sve ostalo što mi je u životu dolazilo i ta je uloga došla slučajno. Saša Radović bio je moj student. Jednoga dana zatekao me je u jednom od podgoričkih kafića i ponudio mi da igram u njegovom filmu. Odmah sam prihvatio i sve je završeno već sjutradan, a film nisam još gledao niti znam kakva je ta moja uloga u odnosu na glavnu radnju filma“, kazao je sagovornik Portala Analitika.

Na pitanje da li mu je od svih najdraža uloga u životu uloga oca, kaže da bi takav odgovor bio suviše banalan.  

„Najdraža mi je uloga iz vremena kada sam igrao poker, kada mi prođe blef. Znate li što je blef u pokeru? Kada odglumiš da imaš jake karte a u stvari nemaš ništa. E, tu sam ulogu igrao nekih 20 godina“, kaže Mitrić.

On je, inače, veliki davnašnji filmofil, od vremena kada je u nikšićkom bioskopu gledao svoj prvi film u životu, sa Garijem Kuperom u glavnoj ulozi. Strast se produbila za studentskih dana u Beogradu, kada je znao da gleda i po dva-tri filma dnevno.  Tada je volio Berta Lankastera i Merilin Monro, a u međuvremenu su na listu omiljenih glumaca došli Robert RedfordKevin KostnerAl Paćino,Šeron Stoun…   

Najdraži film koji je ikada gledao je, kaže, „Sjaj u travi“, sa Natali Vud i Vorenom Bitijem.  Odgledalo se u međuvremenu i drugih remek djela, dobrih i loših filmova, ali je ljubavna drama ostala kao trajni omiljeni žanr.

„Davno sam shvatio da smo svi mi glumci na životnoj pozornici – čas sam gore, čas sam dolje. I tako vam je u svim oblastima života, i na emotivnom i na profesionalnom planu. Obožavam film, ali najviše volim, kažem, ljubavne drame. Evo, posebno mi se sviđala ona melodrama sa Slobodom Mićalović i Ivanom Bosiljčićem Nepobjedivo srce“. Još ima i srećan kraj“, obrazlaže kratko sagovornik Portala Analitika.  

2 komentara

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I recieve four emails using the same comment. Can there be in whatever way you are able to get rid of me from that service? Thanks!

  2. I believe that may be a fascinating element, it made me assume a bit. Thanks for sparking my considering cap. Sometimes I get such a lot in a rut that I just feel like a record.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com