PRESRELI MANIJAKA: Pedofil došao na zakazan seks sa maloljetnom djevojčicom! A onda je uslijedio šok… - Volim Podgoricu

PRESRELI MANIJAKA: Pedofil došao na zakazan seks sa maloljetnom djevojčicom! A onda je uslijedio šok…

Rodžer Li (45) iz Viltšira u jugozapadnoj Engleskoj proputovao je 500 kilometara kako bi imao dogovoren seks sa maloljetnom djevojčicom (14).

Ali kada je stigao na dogovoreno mjesto u Njukastlu umjesto djevojčice s kojom je nedjeljama razgovarao na internetu, dočekala su ga dva člana grupe “Dark Justice” (Tamna pravda) koji su ga snimili i informacije o njemu, uključujući poruke sa interneta, proslijedili policiji.

Naime, Li je prošle godine otvorio profil s nadimkom “ForHire” na društvenoj mreži Badoo. Ubrzo je počeo da ćaska sa 14-godišnjakinjom čiji su račun, ustvari, održavali članovi Tamne pravde.

Počeo je da šalje eksplicitne fotografije i priča kako je već imao vezu s 12-godišnjakinjom. Dogovorio je sastanak s djevojčicom, ali kad je stigao u Njukastl tamo su ga dočekala dva muškarca koji su se suočili s njim i njegovu reakciju snimili mobilnim telefonom.

Pedofil je odmah shvatio da je riječ o namještaljci pa je počeo da se udaljava, prvo hodom, a ubrzo i punim trkom.

Muškarci su ga pratili i snimali sve dok nije ušao u svoj automobil. Potom su sav dokazni materijal odnijeli u policiju.

Li se ubrzo našao na sudu gdje je priznao krivicu i osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

“Uhvatili su vas, da se tako izrazim, internet osvetnici koji su se igrali ulogu naivne devojčice, a vi ste upali u njihovu klopku’, rekao je prilikom čitanja presude sudija Šon Moris.

“Čvrsto vjerujem da ste opasan čovjek po malu djecu.”

Muškarci koji su raskrinkali pedofila sjedili su u sudnici kako bi čuli presudu. U razgovoru s novinarima naglasili su da žele da ostanu anonimni i objasnili šta ih je podstaklo da krenu u akciju.

“Svaki dan u novinama čitamo o pedofilima. Želimo da spriječimo da se ovakve stvari događaju, želimo promjenu u zakonu koja će internet korisnike primorati da se na neki način identifikuju.”

“Li je bio vrlo otvoren za vrijeme naših internet razgovora”, nastavljaju ‘osvetnici’. ‘Šokiralo nas je kad smo vidjeli koliko je otvoren i koliko želi da se sretne sa djevojčicom koju smo izmislili.’

‘Ne želimo nikoga da povrijedimo ovim što radimo, samo želimo da zaštitimo ljude.’

Inače, Rodžer Li je već dva puta bio s druge strane rešetaka – jednom zbog pedofilije, a drugi puti zbog pljačke za što je bio osuđen na šest godina zatvora.

(Jutarnji.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com