PRIJETNJA BOMBOM: Zgrada Evropskog parlamenta hitno evakuisana, pronađen automobil pun eksploziva! - Volim Podgoricu

PRIJETNJA BOMBOM: Zgrada Evropskog parlamenta hitno evakuisana, pronađen automobil pun eksploziva!

Belgijska policija evakuisala je jutros zgradu Evropskog parlamenta u Briselu, nakon što je dojavljeno da je u objektu postavljena eksplozivna naprava, prenosi Bi-Bi-Si.

Na fotografijama koje su objavljene na Tviteru može se videti kako policijski robot pregleda sumnjivo vozilo parkirano tik pored zgrade parlamenta, u briselskoj ulici Montojer.

Nakon pretresa automobila, policija pronašla oružje i eksploziv, nakon čega je jedna osoba privedena, objavljeno je na sajtu briselskog dnevnika “L’soar”.

Televizija “RTL” prenijela je da je čovjek u vidno alkoholisanom stanju parkirao automobil sa oružjem na zabranjenom mjestu, nakon čega je uhapšen, a vozilo su pregledale policijske jedinice za razminiranje uz pomoć robota na daljinsko upravljanje.

U zgradama koje su evakuisane nalaze se ogranci EP i Evropske komisije, ali glavna sjedišta ovih institucija danas su funkcionisala uobičajeno.

Jutros je na kratko bila proglašena uzbuna i u američkoj ambasadi u Briselu, takođe zbog sumnjivog automobila, ali nije bilo evakuacije.

Vlasti dosad nisu izdale zvanično saopštenje o ovim događajima, a u Belgiji je u poslednje tri nedelje bilo 13 dojava o podmetnutim bombama, koje su se ispostavile kao lažne.

 Portparol Evropskog parlamenta rekao je londonskom listu da je evakuacija “mera predostrožnosti” koja je bila neophodna kako bi se policiji omogućilo da ispita i ukloni sumnjivi automobil.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com