Vujović O SNP: Na podjeli su i nastali, na podjeli se i raspali - Volim Podgoricu

Vujović O SNP: Na podjeli su i nastali, na podjeli se i raspali

Dešavanja u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) dodatni su doprinos usitnjavanju opozicione scene u Crnoj Gori i stvaranju većeg broja partija, koje ne mogu očekivati značajniju pdoršku birača, ocijenio je analitičar Zlatko Vujović.

„Očigledno je da posljednja dešavanja, nakon održane sjednice Glavnog odbora SNP, predstavljaju nastavak onog što je započeto i ranije. SNP je partija koju prate stalne podjele, na neki način možemo reći da je i na podjelama nastala, prilikom napuštanja dijela funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) i osnivanjem SNP-a“, kazao je Vujović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, ono što je problematično za SNP je što ta podjela dolazi nakon, kako je ocijenio, pretrpljene velike štete odlaskom dijela funicionera predvođenih Predragom Bulatovićem.

„Sad će taj problem biti još više izražen, a sa druge strane, odlazak njihov ne znači prestanak podjela u SNP-u. Na glasanju je bilo vidljivo da, ne samo oni koji podržavaju Aleksu Bečića, i koji podržavaju Aleksandra Damjanovića, nijesu spremni da podrže Srđana Milića“, kazao je Vujović.

Kako je rekao, ono što ostaje kao otvoreno pitanje je koji će biti potezi Damjanovića, da li će iskoristiti ovu situaciju da ojača svoju poziciju u SNP-u ili će i on odlučiti da napušta partiju koju predvodi Milić.

„Kad govorimo o samoj političkoj sceni, važno je reći da je ovo dodatni doprinos usitnjavanju opozicione scene, odnosno na neki način stvaranju većeg broja partija, koje same po sebi ne mogu očekivati značajniju podršku birača“, naveo je Vujović.

Možda se, dodao je, one i izbore za parlamentarni status. „Ali činjenica je da smo na pragu da imamo tri političke partije koje se bore za isto biračko tijelo, a to je biračko tijelo nekadašnjeg SNP-a“.

„Kad se tome doda situacija u, uslovno rečeno, procrnogorskom dijelu opozicionog biračkog tijela, situacija postaje previše složena i jaz povjerenja postaje sve dublji među onima koji vode te političke strukture“, rekao je Vujović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com