Najnovija biografija: Zašto Dajana i Čarls umalo nijesu otkazali vjenčanje - Volim Podgoricu

Najnovija biografija: Zašto Dajana i Čarls umalo nijesu otkazali vjenčanje

Iako je njihovo vjenčanje iz 1981, baš kao i turbulentni brak koji je uslijedio, praćeno širom svijeta uz brojne uzdahe onih koji su im zavidjeli na “pravoj, kraljevskoj bajci”, stvari iza kraljevskih kulisa nisu išle sasvim glatko. 

Problemi su ubrzo počeli da isplivavaju na površinu, naročito nakon tragične Dajanine smrti, a u najnovijoj biografiji “Charles: The Heart of a King” autorka Ketrin Mejer otkriva da su, tada budući supružnici, bili na korak od otkazivanja vjenčanja, prenosi Dejli telegraf

Međutim, oboje su vjenčanje željeli da otkažu iz različitih razloga. 

Kako u knjizi otkriva Ketrin Majer, Čarls se uoči vjenčanja požalio jednom od svojih najbližih prijatelja i pomoćnika. 

“Ne mogu ja ovo… ne mogu da učinim to”, očajan je bio Čarls kada se žalio pred vjenčanje. Princ je bio nesiguran u svoja osjećanja prema Dajani jer, kako se ispostavilo, ona nije bila ono što je on očekivao.

Hvatali su ga napadi panike jer je smatrao da utrčava u brak sa djevojkom koju ne poznaje dobro i koja, kako je rekao, nije “vesela djevojka sa sela” kao što je mislio, već ranjiva i veoma komplikovana osoba koja je već u to vrijeme imala poremećaj u ishrani. 

Isti izvor kazao je Majerovoj: “Uvijek sam mu govorio kako taj brak kasnije može biti poništen, iako je sklopljen u crkvi. On jednostavno nije bio posvećen toj vezi, a ona je u nju ušla sa bulimijom i ostalim problemima.” 

Ipak, Čarls nije bio jedini koji je želio da otkaže vjenčanje. I princeza Dajana je bila svjesna da njihova veza stoji na staklenim nogama. I da ne može biti uspješna na duže staze… Njen najveći problem bio je u tome što je znala da Čarls gaji osjećanja prema Kamili Parker Bouls, sa kojom se vjenčao nakon Dajanine smrti. 

Dajana je prije vjenčanja našla narukvicu koju je Čarls namijenio Kamili, a koja je imala ugravirane inicijale “GF”. Vjerovala je da su to prva slova nadimaka “Gledis” i “Fred”, koje su sebi nadjenuli Čarls i Kamila.

Ona je svom biografu Endrjuu Mortonu kasnije izjavila da se prije vjenčanja povjerila svojim sestrama govoreći im kako njihova veza nije osuđena na uspjeh: “Ne mogu da se udam za njega. Ne mogu da uradim to.” One su joj pak odgovorile kako je već kasno za takav potez, uz riječi: “Tvoje lik je već na svim salvetama.” 

Ketrin Majer navodi kako Dajana tada nije znala da i Čarls ima slične nedoumice. 

Autorka u biografiji otkriva brojne detalje iz kraljevske porodice, uključujući i to da je kraljica Elizabeta II sumnjala u Čarlsove sposobnosti, zbog čega dugo vremena nije mislila da je on dostojan nasljednik prijestola. Knjiga takođe sadrži i podatke o tome kako je Čarls gajio veliko povjerenje prema prijatelju Džimiju Sevilu, za kog se kasnije ispostavilo da je jedan od najokrutnijih pedofila u Velikoj Britaniji. 

Biografija je izazvala brojne kontroverze, a iz kraljevske rezidencije oglasili su se kratkim saopštenjem u kom navode kako je “ekskluzivni pristup koji je autorka imala princu Čarlsu” zapravo samo devetominutni razgovor. 

Majer je ranije navela kako je knjigu zasnovala na bliskim kontaktima koje je ostvarila sa kraljevskom porodicom i kako joj je namjera bila da predstavi princa Čarlsa u novom, pozitivnijem svjetlu, s obzirom na to da o njemu postoji mnogo predrasuda. 

Nakon saopštenja poslatog iz kraljevske rezidencije Klerens, Mejer je u intervjuu za BBC kazala kako je uz njihovu pomoć mogla da prisustvuje ne samo događajima za medije, već i da razgovara sa Čarlsom i brojnim članovima njegovog najužeg kruga prijatelja i parodice.

(B92)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com