Novo izdanje “Šarli ebdoa” 25. februara - Volim Podgoricu

Novo izdanje “Šarli ebdoa” 25. februara

Francuski satirični časopis “Šarli ebdo” će svoj drugi broj nakon terorističkog napada na redakciju u Parizu objaviti 25. februara, objavio je jedan od autora časopisa koji je preživio tragični napad 7. januara Loren Leger na svom Tviter profilu.

Odgovorna za odnose sa medijima An Homel je ranije za francuski list Le Parizijen kazala da nova izdanja časopisa “Šarli ebdo” neće biti objavljena 4. i 11. februara, kako je ranije bilo planirano. Homel je kazala da je ožalošćena redakcijska ekipa pod velikim medijskim i drugim pritiscima i da nijesu kompletirali novi broj časopisa u planiranom roku.

“Šarli ebdo” je svoj prvi broj nakon terorističkog napada objavio 14. januara i na naslovnici objavio karikaturu poslanika Muhameda. U prvom izadnju štampano je dva miliona primjeraka, ali je zbog potražnje doštampano dodatnih pet miliona primjeraka.

Pariška redakcija časopisa je 7. januara bila meta terorističkog napada u kojem je poginulo 10 autora časopisa i dvojica policajca. Nedugo nakon ovog, u Parizu su izvedena još dva teroristička napada u kojima je poginulo još pet osoba. Policija je ubila trojicu napadača.

(AA)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com