“RAT” u SNP se rasplamsava, Cicmil Kaluđeroviću: Velizare, ne poštuješ Statut i Kongres! - Volim Podgoricu

“RAT” u SNP se rasplamsava, Cicmil Kaluđeroviću: Velizare, ne poštuješ Statut i Kongres!

Nakon odlaska Alekse Bečića iz SNP-a i najave formiranja nove partije, osipanje ove stranke se nastavlja, a unutarpartijski “rat” rasplamsava. 

Predsjednik opštinskog odbora SNP-a Plužine Milutin Cicmil, poručio je da Velizar Kaluđerović, koji je optužio predsjednika SNP-a Srđana Milića za raskol u stranci i pozvao ga da podnese ostavku, svojim postupcima ne poštuje Statut i odluke Kongresa partije.

“Prije dva dana, na prvoj konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora, nakon održanog VII Kongresa SNP CG, na kome je Srđan Milić legitimno i legalno izabran za predsjednika partije, Velizar Kaluđerović je lično tražio da Milić podnese neopozivu ostavku, mimo jasnog postupka propisanog Statutom o smjeni predsjednika”, saopštio je Cicmil, ističući da je iznenađen postupcima i izjavama svog partijskog kolege.

Cicmil smatra da takav lični zahtjev nije priličio Kaluđeroviću, uvaženom pravniku, koji je, kako je kazao, poznat da na partijskim sjednicama i u Skupštini u rukama drži Statut, Poslovnik i zakone kada diskutuje.

“Jedno je sigurno da je na sjednici Glavnog odbora kao pravnik imao loš dan, a bio je u prilici da predloži da se glasa o pokretanju postupka za smjenu novoizabranog starog-novog Predsjednika partije u skladu sa Statutom partije”, saopštio je predsjednik opštinskog odbora SNP-a Plužine.

On je takođe kazao da Kaluđerović nema odgovoran odnos, omalovažava i ne cijeni članove i simpatizere partije, koji su, kako je istakao, na Kongresu preko između više kandidata izabrali Milića za predsjednika partije.

“On ne uvažava organe partije koji su ga godinama birali na visoke partijske funkcije, a više puta i za poslanika u Skupštini Crne Gore”, naveo je Cicmil.

On smatra da je potrebno da javnost zna da Kaluđerović nije iskoristio mogućnost da na Kongresu diskutuje i iznese primjedbe na Milićev rad u predhodnom mandatu, niti da je na konstitutivnoj sjednici kazao šta se to deslilo u partiji nakon Kongresa do Konstitutivne sjednice da bi na osnovu toga tražio da Milić podnese ostavku mimo postupka propisanog Statutom.

“Ne znam, zašto je Velizar Kaluđerović imao potrebu da javnosti saopšti nešto što je interno-unutarpartijsko pitanje vezano za rezultate glasanja o odlukama za koje je glasalo više od polovine ukupnog broja članova GO. Iako je znao da je za te odluke bila potrebna samo većina glasova prisutnih članova GO”, naglasio je Cicmil.

Dodao je i da nije tačno ni da je za odluke glasalo samo 50 odsto prisutnih članova GO, kao što je to naveo Kaluđerović.

“Zapitam se, da li je neko, a znam da javno sigurno nije niko, tražio od Kaluđerovića da podnese ostavku, kad su cijepali partiju njeni bivši predsjednici, potpredsjednici i poslanici, kako bi formirali nove stranke, a u tom periodu bili su članovi njegovog opštinskog odbora, i bio im je predsjednik.

Takođe ne znam da li je neko, neopravdano ili s razlogom, sa ili bez propisanog postupka tražio od Kaluđerovića da podnese ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore”, navodi se u Cicmilovom saopštenju.

 Kaluđerović, koji je i šef podgoričkog odbora, je juče ocijenio da “nema spasa za SNP dok je na njegovom čelu Milić” te da je on sa Milićem “završio za sva vremena”. 

Prethodno je Aleksa Bečić napustio stranku, poslije sjednice Glavonog odbora a za njim i 25 uglavnom mlađih članova partije. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com