Home / ŽIVOT + / Ljubav i sex / Zašto neke žene biraju starije muškarce

Zašto neke žene biraju starije muškarce

Ono što frustrira mnoge mlađe momke jeste to što teško mogu da smuvaju djevojke iz svoje generacije, jer one, iz nekog njima neshvatljivog razloga, neće ni da pogledaju nekog svog vršnjaka, već biraju one starije. 

Evo u čemu je stvar: 

Stariji znaju kako se postupa sa ženama 

Nije riječ samo o pristojnosti ili kavaljerskom ponašanju. I ove osobine mnoge žene doživljavaju kao privlačne, posebno kada muškarac pridržava dami vrata. Ali, glavni razlog se ipak krije u spavaćoj sobi. Muškarci tek u zrelijim godinama shvate kako treba zadovoljiti ženu. 

Stabilniji su 

I to na više nivoa! Stariji muškarci su prošli toliko toga da mlađe žene koje ulaze u brak s njima mogu biti sigurne da oni zaista žele da se vjenčaju. Oni su stabilniji u održavanju odnosa, vođenju finansija, lakše odustaju od življenja u prošlosti, lakše opraštaju, mentalno su čvršći i ne zamaraju se nevažnim stvarima. 

Imaju više samopouzdanja 

Stariji muškarci rijetko čine nešto samo zato što bi to zadovoljilo druge. Odijevaju se kako žele i sigurni su da je to u redu. Takođe, lakše se upuštaju u interakcije s drugim ljudima, bez opterećujućih razmišljanja o tome šta oni o njima misle. 

Zreliji su 

Zrelost nije pitanje godina, ali daleko je vjerovatnije da ćete je prije pronaći kod starijih muškaraca. Zanemarite li one koji u pubertet ulaze sa 60, vjerovatnoća da će vas 50+ muškarac osramotiti nekom bezobraznom šalom ili da će se upustiti u takmičenje u ispijanju piva i glasnom podrigivanju je zanemarljiva. 

Učili su na svojim greškama 

Mlađi muškarci su skloni ponavljanju grešaka. Kada to shvate, već su u zrelijim godinama. Stariji muškarci su naučili gdje griješe, oprezniji su i promišljeniji. Obično su i nešto mudriji, što može da bude veoma privlačno. 

Znaju šta žele 

Ovo se odnosi kako na spavaću sobu, tako i na ono što se dešava van nje. Neodlučni muškarci nisu seksi. Odlučni muškarci jesu. I to je to. Žene ne žele da gube vrijeme s nekim ko će ih pozvati na sastanak, a onda čitavo veče razmatrati šta bi moglo da se radi i kuda da se ide. 

Ne podnose dramu 

Stariji muškarci nemaju vremena za dramu. I ne tolerišu dramu. Zbog toga djevojke uz starije muškarce prevazilaze svoje srednjoškolske bubice i postaju prave žene. Iskustvo pokazuje da djevojke uz starijeg muškarca prestaju da podnose drugarice koje ih stalno uvlače u nepotrebne zaplete. 

(B92)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com