Ojadili banku za više od 39 miliona - Volim Podgoricu

Ojadili banku za više od 39 miliona

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu podnijeli krivičnu prijavu protiv deset osoba, od kojih su osmoro uhapsili, zbog postojanja osnova sumnje da su filijalu „Komercijalne banke“ u Kraljevu oštetili za više od 39 miliona dinara i 142.890 evra.

Uhapšen je M. B. (1978) iz Kraljeva, blagajnik i likvidator filijale, zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, pronevjera i falsifikovanje službene isprave. Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju uhapšeni su i: A. B. (1974), D. M. (1958), D. M. (1992) i D. R. (1961) iz Smederevske Palanke, I. S. (1983) i D. M. (1984) iz Velike Plane i F. S. (1992) iz Vrnjačke Banje. Krivičnom prijavom su obuhvaćene još dvije osobe iz Vrnjačke Banje i Trstenika zbog osnova sumnje da su izvršile krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je M. B. iz blagajne banke pronevjerio devizni novac u protivvrednosti od oko tri miliona dinara i da je, po prethodnom dogovoru, sa računa banke izvršio prenos oko 36 miliona dinara i 142.890 evra na dinarske i devizne račune ostalih osumnjičenih.

U dosadašnjem postupku, nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor u trajanju do 30 dana šestorici osumnjičenih, dok će M. B, koji se nalazio u bekstvu, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Kraljevu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com