Ovaj jednostavni napitak će vam istopiti salo, ojačati imunitet i poboljšati probavu! - Volim Podgoricu

Ovaj jednostavni napitak će vam istopiti salo, ojačati imunitet i poboljšati probavu!

Spoj ovih namirnica prava je detoksikacija organizma. Ubrzaće vam metabolizam i ojačati imunitet. Ako želite sagoreti masnoće, odaberite prirodni put. Mješavina ovih nekoliko lako dostupnih sastojaka za vaše će tijelo djelovati revitalizirajuće. Sve dobrobiti meda i više su nego poznate, a njegova kombinacija s limunom prava je bomba za zdravlje.

No, ključan “detalj” za mršavljenje je jabukovo sirće, a detoksikacijski posebno cimet.

Sastojci:

1 čajna kašika cimeta

2 čajne kašike jabukovog sirćeta

1 čajne kašike meda

2 čajne kašike limunovog soka

1 čaša vode

Kombinacija ovih sastojaka pomoći će vam u sagorjevanju masti, ubrzati vaš metabolizam, a njome se možete boriti protiv dijabetesa i niskog krvnog pritiska.

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i dobro ih promiješajte. Ako nemate blender, izmiksajte ih mikserom nakon što ste limun usitnili nožem (odstranite koru ako limun nije domaći). Držite u frižiderui pijte svakoga jutra po jednu čajnu kašiku na prazan želudac. Rezultati će biti ubrzo vidljivi!

Naime, limunov sok ima alkalni učinak na tijelo, a posebno pomaže u regulaciji pH i pomaže u uravnoteženju nivoa šećera u krvi. Što je najvažnije, sadrži vitamin C.

Jabukovo sirće obiluje dobrim bakterijama i enzimima. Njegova kiselina snižava krvni pritisak za šest posto.

Med se može koristiti i za mršavljenje. Stoljećima se koristio za liječenje rana, a izvrstan je za srce, kožu, ginekološke bolesti, imunitet… Smanjuje grlobolju, smiruje živce, jača metabolizam i stimuliše probavu, što pomaže u mršavljenju.

Cimet je poznat kao jedan od najboljih antioksidanata na svijetu. Za ravnotežu šećera u krvi upravo je on među najboljima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com