Sekulić: Opoziciji treba Vlada sopstvenog spasa - Volim Podgoricu

Sekulić: Opoziciji treba Vlada sopstvenog spasa

Inicijativa o vladi nacionalnog spasa će biti odbačena od svih partija koje čine vlast u Crnoj Gori. Imamo mnogo važnijeg i ozbiljnijeg posla nego da se zamajavamo ovakvim i sličnim inicijativama kolega iz opozicije – kazao je za Pobjedu poslanik DPS-a Predrag Sekulić.

Na pitanje kako komentariše što je njihov koalicioni par­tner SDP prihvatila poziv na razgovore o toj opozicionoj inicijativi, Sekulić ističe kako je jasno da se principi većeg dijela opozicije ne poklapaju sa onim socijaldemokrata. – Svaka partija djeluje u skladu sa svojim programskim nače­lima i pretpostavljam da su” kolege iz SDP-a, kao naši koa­licioni partneri, željeli da čuju dodatne argumente kolega iz opozicije. Ne vidim u tome ni­šta lose. Jasno je da se programski principi velikog dije­la opozicije razlikuju od principa SDP-a, ali to je unu­trašnje pitanje SDP-a i ne bi ga trebalo previše komentarisati – re­kao je Sekulić. Prema njego­voj ocjeni, ideja opozicije o vladi nacionalnog spasa vrlo je neoz­biljna.

– Nije ozbiljna po ideji i po na­činu na koji je plasirana. U svakom slučaju, rekao bih da ona više služi zbog njiho­vog unatarpartijskog ra­zračunavanja na opozi­cionoj sceni nego što predstavlja jedan oz­biljan zahtjev da se nešto više učini, ka­ko u politici, tako i u sferi ekonomije – re­kao je Sekulić. Opozicionare, ka­ko je dodao,više treba da brinu odnosi me­đu njima samima.

– Ono što opoziciju treba da brine jeste razmnožavanje nji­hovih poslaničkih klubova i odnosi unutar njihovih partija i koalicija, a ne pitanje da li mogu da budu dio vlasti, iako za to nemaju podršku građana- zaključio je Sekulić.

Podsjetimo, inicijativu za for­miranje vlade nacionalnog je­dinstva pokrenuli su lideri DF-a Miodrag Lekić, SNP-a Srđan Milić, Pozitivne Darko Pajović, kao i koordinator Građanskog pokreta Žarko Rakčević. Osim SDP-a, poziv na razgovore dobili su i ostali konstituenti vladajuće koali­cije.

BS, LP, albanske partije i HGI, kako je  ranije objavljeno, usko­ro će zauzeti stav o tom prijed­logu.Iz SDP-a su najavili da će na sastanku obrazložiti svoje sta­vove o prioritetima državne politike u ovoj godini, koji se odnose na ostvarivanje obave­za za pridruženje NATO i EU.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com