Liga šampiona bez Jovetića - Volim Podgoricu

Liga šampiona bez Jovetića

Trener šampiona Engleske Mančester Sitija Manuel Pelegrini odlučio je da precrta crnogorskog napadača Stevana Jovetića za predstojeće utakmice nokaut faze Lige šampiona, pišu Vijesti!

Jovetića neće biti u protokolu u dvomeču osmine finala protiv Barselone 24. februara i 18. marta, ali ni kasnije, ukoliko „građani” prođu u četvrtfinale, polufinale ili finale. Jovetić je sinoć potvrdio  „Vijestima” da nije licenciran za utakmice druge faze Lige šampiona, uz opasku da to „ne zaslužuje komentar”. 

Crnogorski napadač, koji je avgusta 2013. godine došao iz Fiorentine za 25 miliona eura, ni kriv ni dužan je platio ceh zbog kršenja finansijskog fer-pleja od strane mančesterskog kluba prošle sezone. UEFA je ljetos kaznila Mančester siti i Pari Sen Žermen sa po 60 miliona eura, ali i odlučila da im ograniči broj igrača koje mogu da registruju u LŠ na samo 21, od čega petorica moraju da su ponikli u klupskoj fudbalskoj školi.

Pelegrini je morao da redukuje spisak fudbalera u svim linijama, a od četvorice napadača – Serhija Aguera, Edina Džeka, pridošlog Vilfreda Bonija i Jovetića – odlučio je da žrtvuje crnogorskog napadača.

Nakon ovakvog, blago rečeno neočekivanog  razvoja situacije na „Etihadu”, izvjesno je da se približio rastanak Stevana Jovetića sa engleskim timom. Ako se to nije dogodilo u januarskom prelaznom roku (zainteresovan je bio Juventus), vjerovatno će se dogoditi na ljeto.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com