I Gošović zadržava mandat - Volim Podgoricu

I Gošović zadržava mandat

Bivši funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP), Neven Gošović, najavio je da će zadržati poslanički mandat u crnogorskom parlamentu, navodeći da je ubijeđen da je njegovo političko angažovanje u radu Skupštine imalo pokriće u glasovima birača SNP-a

“Ta činjenica, pored zakonskog i moralnog prava, mi daje pravo da mogu nastaviti svoj rad u parlamentu”, kazao je Gošović agenciji Mina.

On je ranije podnio ostavku na sve funkcije u SNP-u, na sjednici Opštinskog odbora te stranke, kao i njegov partijski kolega, Velizar Kaluđerović, koji je takođe potvrdio da će zadržati mandat u crnogorskom parlamentu.

Gošović je poručio da će nastaviti borbu u nastojanju da u Crnoj Gori zaživi vladavina prava, da se, kako je naveo, štite ljudska prava i slobode, zaživi socijalna pravda, štite interesi onih kojima je u državi najteže.

“U svemu tome vidim i smisao političkog djelovanja u interesu tih građana”, objasnio je Gošović.

On je, obrazlažući odluku zbog čega je napustio SNP, kazao da postojeći način rada i rukovođenja u toj partiji, nije omogućavao da se problemi u radu stranke rješavaju na efikasan način.

“Slabila je i odgovornost za izvršavanje dobijenih zadataka u zacrtanim rokovima, pa samim tim i tupljena je oštrica političkog djelovanja”, naveo je Gošović.

On smatra da je kod takvog načina rukovođenja, “iluzorno” očekivati neophodan rast povjerenja građana u SNP, kako bi se ta partija, kako je kazao, vratila na stare staze i predstavljala ključni stožer za smjenu vlasti.

“Već 17 godina SNP vodi upornu borbu za smjenu ovog režima. Nažalost, nijesmo uspjeli u tome”, naveo je Gošović.

Nakon svih tih dešavnja, kako je dodao, birači SNP-a na prošlogodišnjim majskim lokalnim izborima poslali su jasnu poruku, “da nadu za bolje sjutra vide u novim, mladim, stručnim enrgičnim ljudima, na političkoj sceni”.

“Zbog toga sam i ocijenio da čujem glas toga naroda i dam doprinos stvaranju jedne nove nade, da će uskoro na političkoj sceni doći do toliko neophodnih promjena, koje bi imale za rezultat stvaranje uslova za bolji život građana”, objasnio je Gošović.

(Rtcg)

 

 

2 komentara

  1. Exactly what you’re just saying entirely authentic. Actually , i know in which will have to the same, however , I simply think you put it in a fashion that everybody is able to comprehend. Also i like the images you spend at this point. They can fit consequently perfectly with what you are telling. Instant messaging certainly you may get to many people in what you have need to say.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com