PG: Priče iz taksija: “Nije mi što me prevarila, no što svi znaju”! - Volim Podgoricu

PG: Priče iz taksija: “Nije mi što me prevarila, no što svi znaju”!

Mladi Podgoričani često se voze taksijem, a u sitnim satima većinu mušterija čine oni. Teške, istina vrlo rijetke , incidente zabilježe svi mediji u „crnim hronikama“. Povod za ovu priču bili su oni češće, manje problematični i ponekad simpatični ispadi, koji se dogode u taksiju.

Vozači uglavnom kažu da nam je omladina pametna i duhovita, ali da se nađu i oni koji kvare tu sliku.

Najteže im je, priznaju , u večernjim satima, kada se mladi vraćaju iz grada u alkoholisanom stanju.

-Nijesmo oduševljeni ponašanjem naših mlađih sugrađana tokom noći, ali šta da se radi. U takvim su godinama kad moraju izaći i provesti se – rekao je taksista Uroš Burzan.

Ljubomorna

Kolega iz „Alo taksija“ nije želio da mu objavimo ime, ali  je , kroz smijeh , ispričao jedan od doživljaja.

-Vozio sam momka i curu do Budve, bili su ljubomorni jedno na drugo. Nije da sam se sladio njihovoj svađi, ali bilo mi je smiješno. Djevojci je stigla poruka od drugarice, a on je govorio da je to neki udvarač. Poslije je njemu stigla poruka od bivše djevojke, a ona mu je uzela telefon i rekla da će biti na sve spremna u slučaju da mu stigne još jedna poruka. Krenuli smo sa izlaza iz Podgorice, a prepirke su trajale do Budve – kazao nam je vozač taksija.

Slične svađe slušali  su i drugi vozači. Kažu da se mladi osjećaju slobodno pred njima , pa pričaju bukvalno o svemu.

Podgoričanin Ivan Milović, koji ima 21 godinu, potvrđuje da taksisti mogu dosta dobro opisati ponašanje njegovih vršnjaka.

-Mišljenja o mladima su podijeljena. Sigurno nas taksisti dobro znaju, jer niko ne sjedne i samo ćuti. Ispričamo dosta toga, a taksi dođe kao ispvjedaonica-  objasnio je mladić.

Golotinja

Taksisti nekad voze i uplakane. Radomir Nikolić se ovim poslom bavi više od 10 godina i podijelio je sa čitaocima Pobjede smiješnu priču.

-Ušla je u taksi djevojka, starija od 20 godina , i rekla mi gdje da je vozim. Počela je da priča kako je izgubila telefon, samo što nije zaplakala. Nijesam znao šta da joj kažim, osim da nije strašno. Ona mi je odgovorila: „E, ne znate vi kakvih tu slika ima, na nekima sam gola“ – ispričao je Nikolić.

Rijetko kad  mladići se ispovijedaju taksistima. Ipak, kad popiju dvije-tri otvore dušu.

-Dešavaju mi se razne stvari, ali  samo jednom je neko u autu zaplakao. Vozio sam mladića koji je bio zaljubljen, što se moglo iz priče zaključiti, ali i pod dejstvom alkohola. Ispričao mi je da ga je djevojka prevarila sa najboljim drugom. Rekao sam mu da je mlad i da će biti djevojaka. Na to će on meni : „A brate , nije mi zato što me prevarila, jer sam je ja varao stalno da to ne sazna, a ona mene pred čitavim društvom“.  Samo sam zaćutao, razmišljajući o tome kako mladi ne znaju da cijene prave vrijednosti – podijelio je sa nama sjećanje taksista Dragan Brajović.

Idoli

Da sredina utiče na mlade kažu svi i dodaju da naš grad ima kulturnu i pametnu omladinu. Napominju, naravno, da izuzetaka uvijek ima.

– Naša omladina je, kada pogledamo okruženje, za ponos. Rijetko mladi prave probleme, znaju da se ponašaju, a i da nas nasmiju. Uvijek ima izuzetaka, ali oni su manjina u odnosu na kulturnu djecu- kazao je Nikola Vukotić.

Taksista Veljko Peković još se sjeća kako su ga dvije djevojke neprijatno iznenadile. Dok ih je vozio, kazale su mu da je jednoj idol Sandra Afrika , a drugoj Jelena Karleuša, i da žele da budu kao one. Toliko je bio zaprepašćen da im je odgovorio: „Nećete daleko dogurati ako se na njih ugledate“.

Odu i ne plate

Taksisti, kao „dobri poznavaoci“ omladine , podsjećaju kako mladi  nekad znaju da uhvate „štur“ čem stignu na traženu adresu.

-Svakom kolegi to se makar jednom desilo , traže da ih vozimo na nekoliko mjesta i da ih čekamo. Kad se vožnja završi, samo otvore vrata i pobjegnu. Mi ne možemo trčati da ih stignemo, a i da krenemo, mlađi su- rekao nam je taksista.

Kristina Perković/Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com