Pljevaljsko selo Bobovo odsječeno od svijeta, 9 dana bez struje! - Volim Podgoricu

Pljevaljsko selo Bobovo odsječeno od svijeta, 9 dana bez struje!

Pljevaljsko selo Bobovo je, usljed sniježnih padavina, u putpunosti odsječeno od svijeta, tvrdi predsednik MZ Neđa Ćirković. On ističe da je bijeli pokrivač dostigao visinu od oko metra. Putevi ka Pljevljima su potpuno zavijani, a struje nema već punih devet dana!

Ćirković kaže da pomoći nema ni od koga, iako Bobovo to nije zaslužilo, pošto se u toku ljetnjih mjeseci iz ovog sela izvlače velike količine drveta.

– Situacija je krajnje kritična. Izgleda da put neće biti očišćen ni narednih dana. Ostavljeni smo i zaboravljeni od svih – naglasio je Ćirković i dodao da ne može da razumije nadležne opštinske službe kada kažu kako nisu u mogućnosti da pročiste put.

Prema njegovom mišljenju, u najtežoj poziciji su staračka domaćinstva, kojih ima i najviše. Njima je neophodna ljekarska pomoć, ali ljekari nisu u mogućnosti da stignu.

– Imamo nekoliko teških bolesnika, koji su poslednjih dana dobili i grip. Neophodna im je zdravstvena pomoć, ali to, očigledno, nikoga ne zanima – ističe Ćirković i kao posebnu nevolju navodi to što nema ni struje.

Kaže da su se mještani nadali da će kvarovi biti otklonjeni i da će struja stići za nekoliko dana. Posebno je teško što na terenu ekipa EPCG nema ni na vidiku.

– Ovdašnjim domaćinima, koji zbog surovosti prirode moraju da obezbijede hranu za najmanje šest mjeseci, zamrzivači su puni kvarljivih namirnica. Sada kada nema struje i kada je sigurno neće biti još zadugo, sva će da propadne, a to isto tako neće nikoga biti briga. Kada neko zakasni s plaćanjem, računa mu se kamata, prijeti isključenjem s mreže i ljudi predaju na sud. U EPCG, sigurno, i ove dane računaju u kašnjenje – kaže Ćirković i dodaje da bi se Bobovu moglo pomoći da ima za to volje.

Milenko Jović, direktor JP za održavanje i zaštitu lokalnih puteva, demantovao je navode Ćirkovića, istakavši da su dvije mašine ovog preduzeća već četvrti dan u Bobovu. On se javio telefonom upravo sa ovog terena, ne spori da mašine pomenutog preduzeća nisu stigle baš do najudaljenih zaselaka u ovoj MZ, ali navodi da je dobar dio puteva prohodan.

– Stigli smo do zaseoka Slatina, mašine dobro napreduju sa čišćenjem snijega. Veći dio puteva u Bobovu je pročišćen, smatram da će danas svi putevi u ovoj mjesnoj zajednici biti očišćeni iako i dalje pada jak snijeg – istakao je Jović i objasnio da mašine još nisu stigle do kuća Ćirkovića jer se nalaze na samom kraju, ali smatra da će tokom današnjeg dana put biti očišćen.

– S nama su i radnici Elektrodistribucije, upravo im pomažemo s mašinama i omogućavamo prilaz da postave stubove za struju, jer je uslijed nevremena na desetine stubova oboreno.

UČENICI NE MOGU DO ŠKOLE

– Područna škola u selu Slatini nekoliko dana ne radi, pošto đaci nisu u mogućnosti da dolaze. Matična škola u selu Jelov panj radi, ali s nastave izostaju učenici, jer ne mogu da dođu od kuća do škole – kaže Ćirković.

(Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com