„Sram vas bilo, ovo što se radi je lopovluk, neko je uzeo pare za ovo“. - Volim Podgoricu

„Sram vas bilo, ovo što se radi je lopovluk, neko je uzeo pare za ovo“.

Rodbina ubijenog Meha Agovića iz sela Vrbica kod Petnjice, započela je danas ispred zgrade Višeg suda štrajk glađu, zbog odluke vijeća sudije Jokana Varagića, da optuženog Alena Piljevića uputi na psihijatrijsko posmatranje u specijalističku bolnicu u Kotoru. Uz Piljevića za ubistvo Agovića, u Višem sudu, sudi se i Vesku Agoviću. 

Nakon što je sudija Varagić saopštio odluku vijeća o upućivanju Piljevića na psihijatrijsko posmatranje, Agovićev brat od ujaka Refad Huremović je povikao: 

„Sram vas bilo, ovo što se radi je lopovluk, neko je uzeo pare za ovo“.

Huremović je poslije ovoga udaljen sa suđenja. 

Rodbina je odlučila da protstvuje do daljnjeg ispred suda, jer smatraju da se Alen Piljević pravi lud, i da je neko iz suda uzeo pare za ovaj slučaj, kako bi ga na taj način oslobodili.

Prema optužnici zamjenice višeg državnog tužioca, Višnje Medojević, Agović i Piljević su 22.2.2014. godine, oko 19.30 časova, u mjestu Vrbnica kod Petnjice, sačekali Meha Agovića, za kojeg su znali da umjesto poštara raznosi novac mještanima sela  i lišili ga života na seoskom putu.Uzevši mu torbicu sa novcem,mobilnim telefonom i čekovima,na putu za Berane podijelili su 2.400 eura čime su izvršili krivično djelo teško ubistvo u suizvršiolaštvu, navodi  se na kraju optužnice.

Predsjednik Višeg suda Tofil Žujović uputio je novinare, koji su tražili izjavu povodom protesta, na sudiju Varagića, koji je kratko prokomentarisao da su „sve čuli u sudnici i da mimo toga nema šta da kaže“. 

(Vijesti)

1 komentar

  1. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this website. Thanks , I¡¦ll try and check back more frequently. How frequently you update your site?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com