Srpski voditelj ratuje u Ukrajini! (VIDEO) - Volim Podgoricu

Srpski voditelj ratuje u Ukrajini! (VIDEO)

Na društvenoj mreži “Jutjub” objavljen je snimak u kojem nekadašnji srpski novinar i voditelj, kasnije i portparol Protivterorističke jedinice MUP-a Radomir Počuča, za kojim je u Srbiji raspisana potjernica, poručuje da se u Ukrajini bori protiv “vaskrslog fašizma”.

Na snimku koji je juče objavljen, prikazani su Počuča i još jedan mladić, pod punom ratnom opremom, koji objašnjavaju razloge boravka u Ukrajini, javlja Tanjug.

Počuča objašnjava da su veze Srbije i Rusije vjekovne, da su “ruska braća” pomogla srpskoj u ratu, i da je to dug.

“Naš dug je da pomognemo kada je loše ovdje u Novorusiji, kada je fašizam vaskrsnuo i da ratujemo protiv istog neprijatelja kao prije 70 godina”, priča Počuča.

“Na Zapadu i u Evropskoj uniji nema duše, nema slobode”, kaže Počuča u jednom delu snimka.

Dodaje i da je “na Zapadu novac jedini bog kojem ljudi streme i kojeg poštuju”.

Počuča bi, ukoliko se pojavi u zemlji, mogao da odgovara i na osnovu dopuna Krivičnog zakonika, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest mjeseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Za njim je krajem novembra 2014. godine raspisana potjernica, jer se nije pojavio na suđenju za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, zbog poziva na prebijanje “Žena u crnom” upućenog preko Fejsbuka.

Naime, preko Fejsbuk profila u martu prošle godine pozvao je navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da “ne troše pesnice između sebe”, već da se udruže i pretuku “Žene u crnom”, koje su na Trgu republike u Beogradu obilježile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

(Rts) 

2 komentara

  1. I just was in essence really pleased to not mention delighted thinking of that We the sensation from debating while using guide of foreign folks, maybe even picked English tongue for helping many people correct after they recognized ordinarily the chatting worry. I just was in essence even specifically enthusiastic when currency.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com