UBISTVO BRAĆE GOJAČANIN: Ko je pustio snimak na Jutjub

U okviru istrage o objavljivanju snimka ubistva braće Dejana i Ljubomira Gojačanina, koju sprovodi barska policija i tužilaštvo, srpska policija privela je N.S. iz Zemuna zbog sumnje da je bio dio “tima” koja je tragediju objelodanio na Jutjubu.

Kako piše Dan, N.S, za koga se sumnja da je haker, policiji je rekao da nema veze za objavljivanjem snimka dvostrukog ubistva u Baru, nakon čega je pušten na slobodu.

Na spornom snimku je prikazano kako Šćepan Bujić ubija braću Gojačanin u barskom lokalu “Mr. Otto”. Sporni snimak postavljen je 27. novembra preko naloga navodnog Slavka Slavkovića i za pet dana imao je više od 150.000 pregleda.List podsjeća da je Baranin Šćepan Bujić (22), osuđen na maksimalnih 20 godina robije zbog ubistva braće Gojačanin, na saslušanju u zatvoru priznao da je drugu dao snimak da ga objavi.Pravdao se da je to učinio kako bi javnosti dokazao da nije pucao s umišljajem, već da je dvostruo ubistvo počinio u samoodbrani.

Iako je priznao da je dao nalog da se snimak objelodani, odbio je da odgovori ko je od njegovih drugova to učinio.U barskom tužilaštvu krivična prijava u ovom predmetu podnijeta je protiv nepoznate osobe.Kako Dan saznaje, zasad se među osumnjičenima ne nalazi Bujić, jer prema odredbama zakona moguće je procesuirati samo onoga ko je postavio snimak, ali ne i lice ko je to tražilo. Ipak, porodica ubijene braće Gojačanin ima pravo da podnese privatnu prijavu protiv svih za koje ima dokaze da su učestvovali u objavljivanju snimka tragedije.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković naložio je istragu povodom objavljivanja snimka ubistva braće Gojačanin i zatražio od osnovnog državnog tužioca u Baru i Višeg državnog tužilaštva da sprovedu sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili ko je u ovom slučaju prekršio zakon. Takođe, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica zatražila je od Stankovića da preduzme mjere i utvrdi da li je snimak ubistva braće Ljubomira i Dejana Gojačanina objavljen na YouTube-u zloupotrebom posjedovanja u sudskim spisima predmeta ili na drugi način – potvrđeno je za Dan iz Vrhovnog suda.

loading...

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close