10.000 posjetilaca na fešti od mimoze, noćas veliki manskenbal - Volim Podgoricu

10.000 posjetilaca na fešti od mimoze, noćas veliki manskenbal

Tradicionalna Fešta od ribe i vina na novskoj rivijeri “zakićenoj” mimozom protekla je uz dobro raspoloženje, slabi buriun i bez kiše.  

Prema procjenama organizatora, rivom je prošlo oko 10 hiljada posjetilaca. Među njima je bilo i mnogih iz javnog života, kao i predstvnika diplomatskog kora, prenosi Radio Jadran.

Ipak, vedre atmosfere, uz zvuke Gradske muzike, Mjesne muzike Đenovića, mažoretkinje i trombonjere, prigane ribe, vina, piva i svakako mimoze, nije nedostajalo.

Vrijedne domaćice jutros su od pet sati počele sa priganjem ribe, na 12 vatri. Posluženo je 1.300 kilograma sardela.

Kompanija “13. jul Plantaže” su se pobrinule da isporuče 1.000 l vina, a “Trebjesa” 1.000 litara piva. Piće je točeno na četiri punkta. Organizatori su obezbijedili i 500 kilograma cvijeta mimoze.

Kao i ranijih godina, i ove je žiri u sastavu: Tamara Lazić, Tanja Lalić Lekić i Željka Kontić, novčano nagradio četiri najbolje uređene vatre u mediteranskom stilu: “Bokeški oriđinali”, “Mažoretke”, “Veseli plamičak”, kao i vatru pod nazivom “Mimoza”.

Guštanje na rivijeri biće nastavljeno i tokom poslijepodnevnih časova, no ono što će još svakako obilježiti prvi vikend “Mimoze” jeste i večerašnji veliki maskenbal u Institutu Dr Simo Milošević.

Prijavljeno je 400 maski, a sala restorana večeras biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Početak maškarade zakazan je za 21 sat.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com