Bliži Tači, nego Ćaki - Volim Podgoricu

Bliži Tači, nego Ćaki

Poslanici manjinskih partija u Skupštini Crne Gore odbili su poziv lidera Demokratskog fronta Miodraga Lekića na razgovore o formiranju vlade nacionalnog jedinstva. Oni su, u zajedničkom saopštenju, ocijenili da aktuelna koaliciona Vlada,  mora biti posvećena  jačanju stabilnosti, izgradnji institucija i  reformama koje su ključne za atlantske integracije. 

U saopštenju koje su potpisali poslanici Bošnjačk stranke, Force, Albanske alternative i HGI,  navodi se da se među potpisnicima inicijative o vladi nacionalnog jedinstva nalaze različiti politički subjekti. 

“Nedavni događaji i neka ranija dešavanja,  ukazuju da su određeni politički subjekti unutar opozicije, iskazivali veoma oštre stavove prema važnim pitanjima za manjinske narode,  iz bliže ili dalje prošlosti,  kao i visokim državnicima, našim sunarodnicima iz susjednh država, a pojedinci iz vrha opozicije  i učestvovali na protestima, prilikom njihovih posjeta Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju, aludirajući na proteste dijela DF-a i SNP-a zbog posjete kosovskog šefa diplomatije Hašima Tačija.

“Smatramo da su nabrojani razlozi dovoljni da, uz potpuno uvažavanje potpisnika  incijative, konstatujemo da pitanje vlade nacionalnog jedinstva ne može biti trenutni prioritet politike manjinskih naroda, već da postoje  druga otvorena pitanja o kojima možemo razgovarati i kroz dijalog dolaziti do modela  saradnje koji će smanjivati naše političke razlike”.

Predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije najavili su da će učestvovati u razgovorima o prelaznoj vladi, dok su iz Demokratske partije socijalista (DPS) taj poiziv odbili.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com