NOVA: Sve se vidi, sve se zna - Volim Podgoricu

NOVA: Sve se vidi, sve se zna

Nova srpska demokratija NOVA iskazuje potpunu solidarnost sa poslanikom Demokratskog fronta DF-a i potpredsjednikom Pokreta za promjene PZP-a Kočom Pavlovićem, koji je, kako navode, brutalno napadnut u jednoj očigledno zajedničkoj akciji ,,nezavisnog’’ dnevnika ,,Vijesti’’ i režimskih službi.

“Metode koje su upotrijebljene protiv Pavlovića, osim što govore o krahu profesije medija koji se lažno predstavlja kao nezavisni, otkrivaju i druge namjere, odnosno precizno govore o rijetko zabilježenom stepenu mržnje i ostrašćenosti koji se od strane novinara i urednika ovoga medija emituju prema Demokratskom frontu i njegovim konstituentima“, stoji u saopštenju NOVE.

Iz te partije podsjećaju da je Koči Pavloviću onemogućeno čak i da objavi demanti, što je kako kaže očigledno postala praksa uređivačkog tima, te da to najviše govori o namjerama, dometima i ciljevima objavljene podmetačine.

„Demokratski front, Nova srpska demokratija, Pokret za promjene i drugi konstituenti, poslednjih mjeseci su izloženi najpodlijoj kampanji u režiji ovoga lista. Pošto je DF najjača opoziciona snaga u Crnoj Gori i po svemu viđenom i dalje jedina beskomromisna opozicija režimu Mila Đukanovića, očigledno je da je taj režim procijenio da je vrijeme da podigne zadnju liniju odbrane praveći nagodbu sa pojedincima sa medijske scene. Nekolike zadnje godine „Vijesti“ su služile kao platforma za lansiranje sumnjivijih stranaka tzv. trećeg puta – branioca Đukanovićevih tekovina i ciljeva, koje su sve opozicione izborne pobjede predale režimu. Prava je sreća za opoziciju, a veliki problem za režim, što se tiraž i uticaj „Vijesti“ ubrzano primiče značaju i brojnosti stranaka koje osnivaju”, navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije NOVA.

Kako dodaju, „Vijesti“ su bile neprijateljski usmjerene prema DF-u u vremenu osnivanja tog političkog saveza, i upravo se sa njihovih stranica ili namještenih televizijskih emisija vodila kampanja protivMiodraga Lekića i vršio direktan pritisak na Novu i PZP da njega ne imenuju za predsjednika.

“Nakon veoma dobrih izbornih rezultata, nastupio je period korektne poslovne komunikacije i saradnje sa DF-om. Već izvjesno vrijeme „Vijesti“ su ponovo otpočele sa snažnom kampanjom za uspostavljanje drugačijih odnosa u Frontu. Ne misle valjda da mi u Novoj ne možemo dokučiti ciljeve njihovog zakašnjelog oduševljenja sa kvalitetima predsjednika DF-a i “velike” zabrinutosti za njegovu poziciju. Cilj im je isti kao i režimu, potčiniti ili srušiti Demokratski front. Svjedoci smo nedavne zajedničke akcije režima i „Vijesti“ u podsticanju podjela u nekim opozicionim strankama gdje su takođe imali favorite koje su “branili” od njihovih stranačkih kolega. Ta briga se po pravilu završava raspadom opozicionih stranaka, a na scenu stupaju iznajmljeni analitičari da zadaju završne udarce izubijanim i raskomadanim stranačkim ostacima kako bi brzo bili uključeni u tuđe političke projekte”, stoji u saopštenju.

Kako zaključuju, mržnja „Vijesti“ prema Novoj srpskoj demokratiji i svim drugim srpskim strankama traje od vremena njihovog i našeg osnivanja.

“To se, doduše, nikada nije mnogo ni prikrivalo ni sa njihove, a ni sa naše strane. Uvijek smo, vrlo civilizovano i argumentovano, odgovarali na njihovu antisrpsku uređivačku politiku koja je ponekad doživljavala i šovinističke ekstaze, a oni su radili sve što su mogli da nas “prevaspitaju”, navedu na izdaju programskih opredjeljenja i naprave političare tipa Novaka Kilibarde. Sada su se svi njihovi napori sveli u jedan – da oslabe i pocijepaju DF, što na njihovu žalost neće biti izvodljivo. Na kraju, dobro je da su na političkoj, a i medijskoj sceni, neke stvari izašle na čistac, kako se ne bi dalje manipulisalo građanima, posebno opozicionarima, i kako bi oni znali kome da poklone svoje povjerenje, a kome ne”, navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije.

2 komentara

  1. I will right away clutch your rss as I can’t find your email subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please let me realize so that I could subscribe. Thanks.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com