SKIJANJE: Savin kuk u pogonu, zbog magle samo do međustanice - Volim Podgoricu

SKIJANJE: Savin kuk u pogonu, zbog magle samo do međustanice

Stabilno napajanje strujom i dobro pročišeni putevi omogućili su zapaženom broju ljubitelja skijanja da dođu na durmitorska skijališta. Uprkos obilnom snijegu koji je u podnožju Savinog kuka premašio jedan metar visine staze su cijelom dužinom dobro pripremljene, što je potvrdilo više sagovornika.

“Napokon se sve poklopilo za lijep skijaški dan. Dobre komunikacije do Žabljaka i dalje do skijališta, uređene staze i obilje snijega. U pogonu je dvosjed uspinjača, dva ski lifta i bebi lift. Nema gužve, jedino magla donekle ometa”, kaže Nikšićanin Milan Vuković. Njegovo mišljenje dijele, takođe Nikšićani, porodica Jocović kao i Žabljačanka Nataša Đurđić.

Gostiju je bilo i iz drugih gradova Crne Gore, ponajviše iz Boke i Podgorice. Bilo je gostiju iz Srbije, Rusa i Albanaca.

“Neshvatljivo je da je do 12 časova u pogonu bio samo bebi lift. Narod je kupio ski pasova i čekao da počnu funkcionisati vučnice za odrasle. Tek u podne pokrenuše se uspinjača i ski liftovi. Nejasno je što tek tada, kada se na skijalištu pojavila ekipa Radio televizije Crne Gore. Uz to, navodno zbog magle, skijaši se penju samo do međustanice”, kaže sagovornik koji je tražio anonimnost a njegov identitet je poznat redakciji.

Direktor preduzeća Turistički centar „Durmitor“ Miloš Popović energično demantuje takve tvrdnje.

“Jedino što je tačno jeste da, u okolnostima guste magle, nijesmo dozvolili skijanje u visočijim predjelima pa skijaši sa korpi silaze na međustanici. Istina je da su sve vučnice počele da rade u 10 časova, kada počinje rdno vrijeme skijališta. Dvosjed smo u probni rad pustili znatno ranije a prvi ski pas prodali tačno u 10,30 časova. Sve se ovo može provjeriti, postoje svjedoci”, tvrdi Popović.

Njegove navode potvrdilo je i nekoliko posjetilaca koji nijesu željeli da im se imena objave.

(vijesti)

1 komentar

  1. Lady Gaga taught me its ok to be different.. . Ke$ha taught me to be myself and not care? what? anyone else thinks. . . Bruno? Mars taught me?? to do anything for that one? person? I love. Eminem taught? me? that life is hard but you can make it through. ? Taylor? Swift taught me not every guy is going to treat me right.. . ? Michael Jackson taught me to always love the people around me.. . Music taught? me how? to live. BUT: most importantly,? Rebecca Black taught me the days of the week.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com