Džomić: Odlaskom sam pokazao domaće i porodično vaspitanje - Volim Podgoricu

Džomić: Odlaskom sam pokazao domaće i porodično vaspitanje

Protojerej Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić kazao je da je odlukom da prihvati rješenje da napusti Crnu Goru pokazao domaće i porodično vaspitanje.

Kako je naveo, time je pokazao i odnos prema nezakonitom pravnom aktu, koji će, kako se nada, ubrzo biti ukinut presudom Upravnog suda.

Džomić je izrazio nadu da će u predstojećem periodu sa pravnim timom uspjeti da dokaže blasfemiju koju su, prema njegovim riječima, napravili u MUP-u Crne Gore zloupotrebom službenih ovlašćenja. 

On je u Trebinju, gdje se trenutno nalazi, u telefonskoj izjavi za Televiziju Pink, rekao da je nakon uručenja rješenja sa pravnim timom pripremio zahtjev sudu za izdavanje privremene mjere kojom će sud suspendovati ta rješenja. 

Džomić je objasnio da zakon nalaže da sud riješi po tom zahtjevu u roku od pet dana i najavio da će sačekati sudsku odluku. 

On je ukazao da nije protjeran iz Crne Gore, nego da je u postupku koji traje četiri godine ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević drakonski zloupotrijebio javna ovlašćenja i izvršio pritisak na saradnike da ne usvoje njegov zahtjev za produženje boravka do okončanja upravnog spora. 

Džomić je naveo da je Konjević očevidno iznerviran time što se koristio, kao i svaki građanin, pravom na slobodu mišljenja i nije štedio njegovo nezakonito postupanje u onome što se ticalo crkve, statusnih pitanja sveštenika i monaha pravoslavne crkve mitropolije Crnogorsko-primorske eparhije, koji nijesu crnogorski državljani. 

On je istakao da je 4. februara Upravnom sudu podnio tužbu i da je do sada tri puta Upravni sud presuđivao u njegovu korist i poništavao rješenja MUP-a Crne Gore kojim mu je odbijen zahtjev za odobrenje privremenog boravka kao nezakonit. 

“Radi se o zloupotrebi službenih ovlašćenja i jednom neviđenom brukanju države od strane onog koje treba da promoviše njene vrijednosti”, rekao je Džomić. 

Džomić je dodao da je podmetačina da je organizovao miting protiv dolaska u Crnu Goru potpredsjednika kosovske vlade Hašima Tačija. On je ukazao da je toga dana bila služba u Crkvi Svetog đorđa, gdje se molilo Bogu za pokoj duša svih koji su postradali od Tačija.

“Nijesam bio na tom mitingu, ali apsolutno podržavam zahtjeve porodica prognanih i pobijenih da iskažu svoje nezadovoljstvo i ukažu na svoje probleme”, dodao je Džomić. 

MUP Crne Gore je ranije odlučio da Džomić mora napustiti Crnu Goru, jer mu nije odobren privremeni boravak iz, kako su naveli, razloga nacionalne bezbjednosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com