Deset načina da olakšate sebi buđenje - Volim Podgoricu

Deset načina da olakšate sebi buđenje

Svi obožavamo svoj udobni i topli krevet i vrlo nam je teško da ga napustimo naročito ako su jutra hladna i tmurna. Međutim, posao i obaveze zovu, zato evo 10 načina da ga brzo napustite…

Podesite alarm na telefonu ili satu

Alarm je najbolje sredstvo koje nas iz snova prebaci u stvarnost. Samo vodite računa da on ne bude odmah do vašeg kreveta. Postavite ga na radni sto ili policu koja je bar metar udaljena od kreveta u kome spavate. 

Izaberite zvuk

Izaberite koji zvuk vam najviše prija, to može biti i omiljena pjesma koja će vas polako probuditi ili ako imate problema sa buđenjem, razmislite i o ekstra glasnom alarmu.

Popijte vodu

Postavite čašu vode odmah do vašeg sata ili telefona koji vas budi i popijte odmah čim isključite alarm.

Osvjetlite sobu

Otvorite zavjese i podignite roletne čim ugasite alarm. Neka vas razbudi dnevna svjetlost i brojite do deset.

Rastezanje

Rastegnite se do plafona a zatim se spustite do poda. Na ovaj način razbudićete cijelo tijelo i biti spremni na radne zadatke.

Doručkujte u udobnoj odjeći

Obucite najudobniju spavaćicu i papuče dok pijete jutarnju kafu ili doručkujete. Neka vam bude udobno čak i ako niste u krevetu.

Slušajte muziku, gledajte televiziju

Čim otvorite oči, pustite omiljenu muziku ili pogledajte jutarnji program. Pustite nešto što će vas pokrenuti.

Ne zaboravite na jutarnje rituale

Uglavnom jutarnji ritual svake osobe je topla kafa ili čaj koji će vas otrgnuti iz snova. Nemojte preskakati svoje prve jutarnje rituale, jer su oni odlični saveznici u buđenju.

Ugodite sebi

Nakon što ste isključili alarm, rastegli tijelo i mišiće i popili kafu, predlažemo da ugodite sebi tako što ćete se opustiti uz toplu kupku.

Pripremite stvari i garderobu noć prije

Da li ste spremili sinoć garderobu koju ćete obući i torbu za posao? Ovi mali rituali koji ćete obaviti prije spavanja spasiće vas jutarnje žurbe i mrzovolje.

 (Lisa)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com