Ni traga od Nine i Luke, saslušanje ministra policije - Volim Podgoricu

Ni traga od Nine i Luke, saslušanje ministra policije

Poslanici Demokratskog fronta zatražili su kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i direktora policije Slavka Stojanovića zbog nestanka Nikoline Ljiljanić i Luke Markovića.

Nestanak daeju osoba i činjenica da nema nikakvog napretka u njihovom pronalaženju, kako su kazali u obrazloženjeu poslanici DF-a, biće povod da se ova tema otvori na skupštinskom Odboru za ljudska prava.

– Tačno je da smo podnijeli inicijatovu za kontrolno saslušanje Konjevića i Stojanovića, a povod je nestanak dvoje mladih ljudi u poslednja dva meseca, koji još nisu nađeni – kazao je Zoran Miljanić koji je uz Radovana Asanovića i Ljiljanu Đurašković jedan od inicijatora saslušanja.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova ranije su saopštili da policija radi sve što je u njenoj moći kako bi pronašla Ninu Ljiljanić, koja je nestala 24. januara.

– O nestanku maloljetne Nikoline Ljiljanić su obaveštene sve policijske organizacione jedinice na teritoriji države i naloženo je preduzimanje svih mera kontrole i operativnih provera, posebno na graničnim prelazima – kazali su iz policije.

Policija je nakon nestanka obavila razgovore sa članovima porodice, prijateljima i licima s kojima je Nina bila u kontaktu. Ali nije samo policija ona koja pomaže u potrazi za Nikolinom. Mještani, prijatelji i veliki broj Danilovgrađana nekoliko puta su organizovano vršili pretrage velikog pojasa oko mjesta u kojem živi porodica Ljiljanić i korita rijeke Zete i Sušice ali, zasad, ništa nije urodilo plodom.

Nikšićanin Luka Marković nestao je prije više od dva mjeseca, a poslednji put je viđen u nikšićkom naselju Straševina. Prema riječima porodice, na sebi je imao crnu jaknu, crnobijelu trenerku i patike. Visok je 190 centimetara. 

Očinski vapaj 

Otac nestale Nikoline Ljiljanić u emisiji o nestalim osobama na Televiziji Crne Gore pozvao je svoju ćerku da se vrati porodici. – Oči tatine, dušo naša, ukoliko možeš da čuješ naš vapaj da nam se vratiš i javiš, učini to. Ti znaš da si naša duša, da ti ništa ne možemo zamjeriti, da ti nijedno pitanje nećemo postaviti. Molim te, sunce naše, javi nam se – kazao je Ninin otac.

(Novosti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com