NUKLEARNA EKSPLOZIJA? Vojska u Donjecku tvrdi da “ne zna šta je pogodila”! (VIDEO) - Volim Podgoricu

NUKLEARNA EKSPLOZIJA? Vojska u Donjecku tvrdi da “ne zna šta je pogodila”! (VIDEO)

U Donjecku su polupani prozori i domovi su uništeni poslije velike eksplozije koja se dogodila u blizini hemijskog postrojenja. Iz ukrajinske vojske su pohvalili prokijevske snage za pogađanje mete.

Međutim, oni su rekli da “ne znaju šta su pogodili”. Lokalna policija je prijavila da je hemijska vojna fabrika DKZHI bila metabombardovanja kijevske artiljerijije.

Očevici su svjedočili da su vidjeli svetlost na nebu uzrokovanu eksplozijom, dok su lokalni stanovnici suočeni sa razbijenim prozorima i podrhtavanjima tla u vidu blagih zemljotresa.

– Epicentar je bio blizu eksplozije – napisao je na svojoj Fejsbuk stranici kopredsednik Saveta za borbu protiv Kijeva Konstantin Doglov.

Fabrika je poznata po proizvodnji hemijskih produkata koji se koriste za industrijske eksplozive, municiju i opremu artiljerijskih bombi.

 

Ovo nije prvi put da je Kijev granatirao ovu fabriku, slični napadi su se dogodili u septembru i novembru.

Vojne snage nisu još uvijek potvrdile da li je bilo žrtava među vojnicima ili civilnim stanovništvom. Ali su rekli da vatra koja je počela posle eksplozije, ne predstavlja opasnost od hemijskog izlivanja, iako to predstavlja najveću zabrinutost u fabrici.

U komentarima ispod snimaka sa mjesta nesreće pojavljuje se različita mišljenja ljudi, neki smatraju da se radi o nuklearnom napadu, dok drugi sumnjaju u to i smatraju da radi o običnoj eksploziji.

Velika količina municije je uništena, tako da su reakcije uglavnom vezane za razlog ovog događaja i počinioce.

Pogledajte video:

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com