Papire “Plantaža” češljali 9 mjeseci! - Volim Podgoricu

Papire “Plantaža” češljali 9 mjeseci!

Inspektori za privredni kriminal devet mjeseci su kontrolisali Plantaže, potvrdilo je više izvora. Prema pouzdanim informacijama Dana, inspektori za privredni kriminal su od marta do decembra provjeravali sve račune o prodaji robe, izvozu i sklopljenim ugovorima od 2011. godine. 

„Svi računi su bili na vještačenju kod finansijskih eksperata, ali nikakve nepravilnosti nijesu nađene. Inspektori su mjesecima kontrolisali svu dokumentaciju, bukvalno svaki račun, od 20 eura pa do nekoliko hiljada eura. Kontrolisane su sve priznanice sa carina jer su postojale indikacije da je bilo nepravilnosti prilikom izvoza robe“, saopšteno je Danu iz više izvora.

Do kompletne provjere poslovanja Plantaža došlo je, navodno, nakon nekoliko anonimnih prijava zaposlenih.

Zaposleni su prijave podnosili nezadovoljni smanjenjem plata u posljednjih godinu i po.

„Kompanija „13. jul Plantaže” je, kao i svi veliki privredni sistemi u Crnoj Gori, izložena redovnim i vanrednim kontrolama raznih kontrolnih tijela i to doživljavamo normalnom praksom. U dosadašnjem iskustvu kontrole poslovanja nismo imali nikakve ukaze na postojanje bilo kakvog nezakonitog poslovanja po bilo kom osnovu“, saopštili su iz Plantaža.

Predsjednik odbora Plantaža je Veselin Vukotić, dok je izvršna direktorica Verica Maraš. To preduzeće je za prvih devet mjeseci lani imalo minus od 1,8 miliona eura. Za isti period 2013. godine zabilježili su dobit od 961 hiljadu. Plantaže su lani imale pad prihoda od četiri miliona.

Nedavno im je Ministarstvo finansija omogućilo da poreski dug od 4,9 miliona plate u 12 mjesečnih rata.

Iz Plantaža su odgovorajući na pitanja u vezi sa kontrolom inspekcija za privredni kriminal, kazali da su svi veliki sistemi u državi izloženi kontrolama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com