Stvarno, Mesi, vanzemaljac jesi! - Volim Podgoricu

Stvarno, Mesi, vanzemaljac jesi!

Najbolji igrač Barselone Lionel Mesi u neđelju je ispisao nove stranice istorije španske Primere, iako ima samo 27 godina.

Mesi je u duelu sa Atletik Bilbaom u gostima stigao do 105. asistencije u španskom prvenstvu, čime se izjednačio sa Portugalcem Luišom Figom na čelu vječne liste. Nema sumnje da će Argentinac vrlo brzo ostati sam na vrhu liste asistenata i tako novi rekord pridodati onom za najboljeg strijelca Primere sa 267 pogodaka. Iza njih ostali su Ćavi Ernandes sa 95 i još jedan igrač Barselone, Dani Alveš sa 92. 

Mesi je ove sezone upisao 24 pogotka u ligi, četiri manje od Kristijana Ronalda, ali je najbolji asistent sa 12 uspješnih dodavanja – tri više od Portugalca i Čeriševa iz Viljareala. 

Kapiten argentinske selekcije od početka 2015. godine učestvovao je kod 14 golova svog kluba (9-5), što je duplo više od prvog sljedećeg na listi – Marija Mandžukića. Među prvih pet u ovoj kategoriji su njegovi saigrači iz napada Nejmar i Luis Suares, sa po šest učešća kod pogodaka. 

„Privilegija je trenirati Mesija i ovaj tim. Mogu samo da uživam i nastavim naporno da radim. Tokom svake sezone tim ima uspone i padove, najkonstantniji će osvojiti prventsvo, ali ćemo na to čekati do samog kraja“, rekao je trener Barselone Luis Enrike.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com