UKRAJINSKA KRIZA: Obama zvecka oružjem, Putin odgovara jače - Volim Podgoricu

UKRAJINSKA KRIZA: Obama zvecka oružjem, Putin odgovara jače

U slučaju da diplomatija u vezi sa ukrajinskom krizom zakaže, među opcijama ćemo imati i isporuku pomoći u oružju, izjavio je američki predsjednik Barak Obama.

Obama se u Vašingtonu sastao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, nakon čega je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare, prenosi Anadilija.

“U slučaju da diplomatski pregovori po pitanju Ukrajine ne budu uspješni, među opcijama ćemo imati i pomoć u oružju, ali u vezi s tim još uvijek nije donesena konačna odluka”, rekao je Obama.

S druge strane, njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je takođe da će u slučaju nepronalaska rješenja za krizu u Ukrajini, SAD i EU zajedno razmotriti druge mogućnosti.

Obama se sa Merkel saglasio da sankcije protiv Rusije treba da ostanu na snazi. On je naglasio da će, ako Rusija nastavi dosadašnjim kursem, izolacija protiv nje biti pojačana. 

On je, na zajedničkoj konferenciji za novinare s Merkelovom, rekao da je ruska agresija samo ojačala međunarodno jedinstvo u pokušaju da pronađe diplomatsko rešenje s Moskvom.

Prema riječima Obame, jasno je da je Rusija prekršila prethodni sporazum o Ukrajini, jer je u tu zemlju poslala još više tenkova i artiljerije, umjesto da ih povuče, prenosi Tanjug.

Ukoliko SAD zaista pošalju oružje Ukrajini, Rusija bi morala da rasporedi svoje trupe u Ukrajini prije nego što opasnost postane prevelika.

To su poruke koje su uputili ljevičarski poslanici, poslije odluke američkog Senata da odobri slanje naoružanja u Ukrajinu.

“To je veoma opasna odluka, a ako je bude potpisao predsjednik SAD Barak Obama, Rusija mora da odgovori adekvatnim mjerama. Moguće je da uradimo isto, da damo mogućnost predsjedniku Vladimiru Putinu da naredi slanje vojske na ukrajinsku teritoriju. Ne možemo da čekamo da Ukrajina bude potpuno naoružana i veoma opasna“, istakao je poslanik Pravedne Rusije Mihail Jemeljanov. 

On je istakao da akcije SAD vidi kao pokušaj međunarodnog vojnog napada na Rusiju. 

“Za nekoliko godina Ukrajina će biti siromašna i gladna država sa antiruskom vladom koja će učiti narod da mrzi Rusiju. Oni će biti naoružani do zuba i uvijek će biti prostora za konflikte“, zaključio je Jemeljanov, a prenosi RT. 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com