Vodič za žene džihadista: Udaj se i služi gospodaru! - Volim Podgoricu

Vodič za žene džihadista: Udaj se i služi gospodaru!

U dokumentu „Žene u Islamskoj državi“ se od žena zahtjeva da vode život „skriven pod velom“ i da uvijek budu na usluzi muškarcima, koji su opisani kao njihovi gospodari.

Vodič poziva „čiste“ žene da se udaju do 16. godine, „dok su još mlade i aktivne“, ali ističe da djevojčice već od devete godine života mogu „legitimno“ da se udaju za odrasle muškarce. U tekstu vodiča se dalje navodi da kozmetičke salone i radnje sa modernom odećom ne treba tolerisati, budući da su instrumenti đavola koji imaju za cilj da navedu žene da troše mnogo novca kako bi promjenile nešto što je stvorio bog.

To je prvi dokument te vrste koji je objavila Al Kansa, ženska brigada Islamske države, a iako se u njemu tvrdi da ga nije napisalo niti odobrilo vođstvo IS-a, vodič pruža uznemirujući uvid u to kako žive žene na teritoriji džihadista.
 
Potpuno suprotno onome kako džihadisti predstavljaju ulogu žena u njihovom društvu, u vodiču stoji da je primarna dužnost djevojaka i žena sa Zapada koje se priključe IS-u da se udaju za džihadistu, a zatim da do kraja života čiste, kuvaju i podižu djecu. To ukazuje na to da mlade žene sa Zapada koje se hvale kako u IS žive uzbudljivim i ispunjenim životom lažu, moguće pod pritiskom vođa grupe, koji žele da što više žena dođe u Siriju i uda se za njihove borce.
Najveći dio vodiča se odnosi na ulogu žene, kritikuje se feminizam, ističući da je u suprotnosti sa božjim planom, i insistira se na tome da su se uloge muškaraca i žena pomiješale, s obzirom na to da se žene više ne potčinjavaju u potpunosti svom mužu i gospodaru. Kako tvrdi autor manifesta, to je uglavnom krivica muškaraca, koji su dopustili da se njihovo „bogomdano pravo“ na dominaciju nad ženama umanji, čime su „udaljili žene od njihove istinske uloge i učinili ih zbunjenim“.
(Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com