ŠABOVIĆ: Žarko i Ranko su bili ćubaši kad sam ja imao stranku! - Volim Podgoricu

ŠABOVIĆ: Žarko i Ranko su bili ćubaši kad sam ja imao stranku!

Poslanik Socijaldemokratske partije Džavid Šabović odbacio je mogućnost prelaska u Građanski pokret, navodeći da neće napuštati socijaldemokrate. Šabović je tokom rasprave na Odboru za politički sistem, čiji je predsjednik, kazao da je star za prelaske u nove stranke.

“Ja sam star za prelaske. Mogu samo u penziju. Kako da odem iz stranke među čijim sam osnivačima”, kazao je Šabović, odgovarajući na opaske Emila Labudovića da se “možda nije pridružio izvanjcima”.

Labudović je time prokomentarisao odluku Šabovića da glasa za amandman nezavisnih poslanika Mladena Bojanića i Dritana Abazovića na Zakon o ANB-u.  

Funkcioner SDP-a podsjetio je Labudovića da je javno podržao osnivanje Građanskog pokreta, navodeći kako se nada da će nova politička partija biti bolja od SDP-a.  

“Žarko (Rakčević) je bio predsjednik i meni i Ranku (Krivokapiću). Ja sam predsjednike dovodio u partiju. Imao sam stranku kada su oni bili ćubaši”, prokomentarisao je Šabović.

Odbor je juče prihvatio amandman Bojanića i Abazovića kojim se ukida povećanje penzije za 20 odsto službenicma ANB-a.

Članovi odbora su jednoglasno podržali i amandman Draginje Vukasanović i Borislava Banovića iz SDP-a, kojim se predviđa  da zamjenika direktora ANB-a imenuje Vlada, na predlog direktora Agencije. Vuksanovićeva je kazala da je takvo rješenje značajno zbog novonastale situacije v. d. stanja u ANB-u, kada je prethodni direktor Boro Vučinić  podnio ostavku. “Značajno je da postoji osoba koja će biti zamjenik direktora i koja će vršiti ove poslove u slučaju prestanka mandata”, objasnila je Vuksanović.

Odbor je prihvatio sve amandmane poslanika Demokratskog fronta Predraga Bulatovića, kojima se, između ostalog, traži sprečavanje zloupotrebe  prikupljenih  podataka Agencije koji  zadiru u privatni i porodični život. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com